"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2779 %0.01
37,0060 %-0.01
2.308.576 %-0.46
3.017,21 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Meteoroloji'den 'sarı kod' uyarısı: 29 il de geçerli olacak

Meteoroloji'den 'sarı kod' uyarısı: 29 il de geçerli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan raporda, 29 il için sarı kodlu uyarı verildi. Yapılan açıklamada, kuvvetli fırtınanın bazı bölgelerde etkisini göstereceği bildirildi. Peki hangi illerde etkili olacak?

Havalar tam ısınmaya başlamış derken hava sıcaklıklaı tekrardan gerileme başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, bugün, sıcaklıkların 4-6 derece azalacağı ve Şırnak dışında tüm yurdun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. 

Ayrıca, yapılan açıklamada 29 kent için 'sarı kod'lu uyarı verildi.

SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre, sabah saatlerinde İstanbul'da, öğle saatlerinde ise Ankara'da sağanak yağış bekleniyor.

Açıklamada, sağanak yağışların aralıklarla süreceği bildirildi.

Ayrıca, yurt genelinde yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Aydın, Denizli, Manisa, Kütahya ve Antalya çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı aktarıldı.

Doğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji 29 il için sarı alarm verdi! Şırnak dışındaki tüm illerde sağanak bekleniyor

"SARI KOD" UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda sarı kodlu uyarıda bulunulan iller şöyle: 

"İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Adana, Antalya, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Edirne, Elazığ, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kayseri, Kırklareli, Malatya, Niğde, Ordu, Rize, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Karaman ve Yalova"

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Yapılan hava durumu tahminlerinde rüzgarın, kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, diğer yerlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat), İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *