"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2355 %0.05
37,0342 %0.01
2.308.740 %-0.337
3.021,30 0,97
Ara
İşçi Haber Gündem Milyonların gözü kabinede: Emeklilere zam kararı çıkacak mı?

Milyonların gözü kabinede: Emeklilere zam kararı çıkacak mı?

Kök aylığa zam bekleyen milyonlarca emeklinin gözü, yarın yapılacak Kabine toplantısına çevrildi.

Yarınki toplantının ana gündem maddesi emeklilere zam olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan onay verirse, emeklilere ek zam için adımlar atılacak.

Maaşı 10 bin TL'nin altında olan emekliler, son enflasyon oranıyla açıklanan zamdan yararlanamadılar. Yarınki Kabine toplantısında, kök aylığı düşük olduğu için zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle ilgili çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan onaylarsa, yasa değişikliği için süreç başlatılacak.

Habertürk'te yer alan habere göre, en çok merak edilen konu en düşük emekli aylığını artırmaya yönelik çalışma olacak. Zam miktarı ve hazine desteğiyle ilgili son karar, Erdoğan'a sunulduktan sonra verilecek. Zammın kapsamı ve oranının belirlenmesiyle birlikte, yasa değişikliği için harekete geçilecek. Düzenlemenin, zamdan yararlanamayan 1,8 milyon emekliyle sınırlı olması bekleniyor.

Yıllık enflasyonun yüzde 75,45 olarak açıklanmasının ardından haziran ayında enflasyon kısmen düşüş gösterdi ve yıllık enflasyon yüzde 71,60 olarak açıklandı. Son veriler ışığında enflasyon ve yüksek fiyatlarla mücadele konuları değerlendirilecek ve alınabilecek ek tedbirler görüşülecek.

KABİNE'DEKİ DİĞER BAŞLIKLAR

NATO'nun 75. yıl zirvesine katılan Erdoğan, Washington'da birçok devlet ve hükümet başkanıyla da görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin sonuçlarını kabinesiyle değerlendirecek. Suriye ile normalleşme sürecinin de ele alınması beklenirken, olası Erdoğan-Esad görüşmesiyle ilgili son durum da konuşulacak. Yurt içi ve sınır ötesinde yürütülen terörle mücadele operasyonları da gündemde olacak. Alınan kararları, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *