"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2350 %0.05
37,0660 %0.1
2.307.899 %0.336
3.018,68 0,88
Ara
İşçi Haber Gündem MİT, PKK/KCK'nın 2 sözde sorumlusunu Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi

MİT, PKK/KCK'nın 2 sözde sorumlusunu Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi

Türkiye'nin güvenliğine yönelik önemli bir adım daha atıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde iki sorumlusunu Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

MİT'in operasyonu, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirildi. Terör örgütünün "Berfin Roj" kod adlı Caize Selber ve "Tekoşin Dilgeş" kod adlı Emine Ulaş isimli sözde toplumsal alan sorumluları, bölge halkından haraç toplayarak örgüte önemli bir maddi destek sağlıyordu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, her iki teröristin de örgütün üst düzey yöneticileriyle yakın ilişkileri tespit edildi.

Haraç Toplama Faaliyetleri

Selber ve Ulaş'ın, aldıkları talimatlar doğrultusunda bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladıkları belirlendi. Topladıkları haraçlar, Türk güvenlik güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temininde kullanılıyordu. Ayrıca, bu iki isim örgüte lojistik destek sağlama faaliyetlerinde de bulunmaktaydılar.

Caize Selber ve Emine Ulaş'ın, PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına katılımı teşvik ettiği ve Türkiye'deki gençlik yapılanması mensuplarına eylem amaçlı talimatlar ilettiği de öğrenildi.

MİT Operasyonu ve Sonuçları

MİT'in hedef listesinde bulunan Selber ve Ulaş, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kırsalında gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi. Teröristlerin, 1999 yılında PKK/KCK'ya katıldıkları ve örgütte sözde sorumlu seviyede faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *