"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem MİT ve Emniyet’ten kritik operasyon: FETÖ firarisi hâkim yakalandı!

MİT ve Emniyet’ten kritik operasyon: FETÖ firarisi hâkim yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla, firari FETÖ üyesi hâkim Mustafa Karatay, Ankara'da saklandığı adreste düzenlenen başarılı bir operasyonla yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, MİT, FETÖ’nün önemli figürlerinden biri olan Mustafa Karatay’a yönelik bir operasyona başladı. Bir komşusunun ihbarı üzerine hareket eden istihbarat birimleri, yaptıkları uzun süreli takip sonucunda, Karatay’ın 8 yıldır kaçak olarak yaşadığı ve meslekten ihraç edildiği daireyi tespit etti.

MİT ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyon sonucunda, Karatay, Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki evinde kıyafetlerinin arasına saklanmış bir şekilde bulundu.

Karatay, FETÖ’nün yargıdaki önemli isimlerinden biri olarak örgütte kritik bir rol üstlenmişti. Yapılan aramada, Karatay’ın örgütün üst yönetimiyle iletişim kurmak için kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve çeşitli dijital materyallere el konuldu. Karatay’ın Signal uygulaması üzerinden örgütle iletişim kurduğu tespit edildi.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıldır aranan Mustafa Karatay, FETÖ’nün yargıdaki unsurlarından biri olarak, örgütle olan bağlantısını sakladığı evde sürdürmeye çalışıyordu. Görev yaptığı dönemde ağır ceza mahkemesi başkanlığı ve özel yetkili hakimlik gibi kritik pozisyonlarda yer alan Karatay, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Erzincan’daki Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanlığı yapmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *