"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,5667 %0.35
36,6772 %0.08
3.545.924 %0.712
3.102,62 0,30
Ara
İşçi Haber Gündem Nafaka yüküyle mücadele eden erkeklerin çığlığı: Adalet istiyoruz!

Nafaka yüküyle mücadele eden erkeklerin çığlığı: Adalet istiyoruz!

Nafaka ödeyen erkeklerin yaşadığı büyük mağduriyetler dikkat çekiyor. Kadınlara tanınan bu hakkın, erkekler için nasıl bir kabusa dönüştüğünü 3 nafaka mağduru erkek anlattı. Nafaka adaletsizliği mi, yoksa zorunluluk mu? Detaylar haberimizde…

Yasemin Yıldız Sürmen - ÖZEL HABER


Nafaka konusu, özellikle boşanmış erkekler için adeta bir kabus halini almış durumda. Kadınların nafaka talepleri ve bu taleplerin yıllarca sürmesi, erkeklerin ekonomik ve psikolojik anlamda büyük zorluklar yaşamasına neden oluyor. Türkiye’deki nafaka düzenlemeleri, çoğu zaman erkeklerin mağduriyetine yol açıyor. Erkekler, ödedikleri nafakanın haksız olduğunu ve yaşamlarını sürdürmelerinin imkansız hale geldiğini belirtiyorlar.

Kadınların Nafaka Talepleri Erkekleri Nasıl Zorluyor?

Nafaka ödeyen ve yıllardır bu durumu kabullenmek zorunda kalan üç erkek, yaşadıkları zorlukları paylaşıyor. İşte nafaka mağduru erkeklerin dikkat çeken açıklamaları:

"Nafaka Yükü Beni İflasa Sürükledi" - Kenan K.
Kenan K. (40 yaşında), boşanmasının ardından yıllardır nafaka ödediğini ve bunun hayatını nasıl zorlaştırdığını anlatıyor. "Birçok kez borç içinde yüzdüm. Nafaka, ev kiramı ödememe, çocuklarım için gereken masrafları karşılamama engel oldu. Zihinsel ve finansal olarak tükenmiş durumdayım. 5 yıldır aynı nafakayı ödüyorum ve hiç bir şekilde yaşam kalitem düzelmedi. Bu haksızlık. Boşanmış erkeklerin göz ardı edilen hakları var."

"Adaletin, Erkekleri Hiç Düşünmediğini Görüyoruz" - Ahmet Y.
Ahmet Ç. (37 yaşında) ise adaletin erkekler için genellikle işlemediğini savunuyor: "Herkes kadına ‘koruma’ amacıyla nafaka verirken, erkeklerin mağduriyeti göz ardı ediliyor. Boşanmış bir kadının eski eşinden aldığı nafaka, onu daha iyi bir yaşam standardına kavuşturuyor, ama biz erkeğin yaşadığı sıkıntıları kimse görmüyor. Erkekler sürekli çalışıp, çocukları için nafaka ödemek zorunda kalıyor. Peki, erkeğin hakkı ne zaman savunulacak?"

"Eski Eşim İçin Ödediğim Nafaka Beni Hiçbir Zaman Mutlu Etmedi" - Faruk A.
Faruk İ. (50 yaşında) ise, nafakanın bir "sosyal sorumluluk" olarak görülse de aslında büyük bir adaletsizliğe yol açtığını belirtiyor. "Eski eşimin hayatını daha iyi hale getirmek amacıyla nafaka ödüyorum ama bunun beni sadece borç içinde bırakmaktan başka hiçbir faydası yok. Eski eşimin mutlu olduğunu düşünüyor muyum? Bilmiyorum. Ama ben sürekli çalışarak borçlarımı ödemek zorunda kalıyorum."

Nafaka Düzenlemesi Değişmeli Mi? Erkekler Ne İstiyor?

Bu konuda erkeklerin en büyük talebi, nafaka süresinin sınırlanması ve erkeklerin de haklarının korunması. Özellikle yıllarca süren nafaka ödeme yükümlülüğü, birçok erkeği maddi olarak zor durumda bırakıyor. Erkekler, boşanmış eşlerine nafaka ödemenin onların yaşamını iyileştirdiğini ancak kendilerinin sadece borç ödemekle geçirdiği yılların adaletsiz olduğunu düşünüyor.

Türkiye’de nafaka ödemek, boşanmış erkekler için bir zorunluluk haline gelmişken, kadınlar için bir hak olarak kabul ediliyor. Bu dengeyi sağlayacak bir düzenleme, her iki taraf için de adil bir çözüm sunabilir.

Nafaka mağduru erkeklerin yaşadığı zorluklar, her geçen gün daha da büyüyen bir soruna dönüşüyor. Erkekler, bu konuda devletin adım atmasını ve kendi haklarının savunulmasını talep ediyor. Adaletin, sadece kadınlara yönelik değil, erkeklere de eşit bir şekilde işlemesi gerektiği konusunda hemfikirler. Bu sorun, toplumsal olarak daha fazla gündeme gelmeli ve çözüme kavuşturulmalıdır.