"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Narin Güran'ın otopsisi tamamlandı, cenaze aileye teslim edilmedi

Narin Güran'ın otopsisi tamamlandı, cenaze aileye teslim edilmedi

Diyarbakır'da cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın otopsi işlemi tamamlandı.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bugün bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda, 23 kişi gözaltına alındı ve jandarma tarafından ifadeleri alınıyor.

Arama çalışmalarında, Eğartutmaz Deresi'nde çuval içinde bulunan Narin Güran'ın cenazesi, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda otopsi için incelendi.

AİLESİNE TESLİM EDİLMEDİ

Narin'in otopsisi tamamlandı. Cansız bedeni almak için gelen cenaze aracı boş gönderildi. Cenaze aileye teslim edilmedi.

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Diyarbakır'da Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınanların sayısı 23'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedenine bugün ulaşıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 21 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişiler arasında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, üç amcası ve tutuklanan amcası S.G'nin eşi de bulunuyor. Daha önce gözaltına alınan ve kolundaki ısırık izi Narin Güran'a ait olmadığı belirlenerek serbest bırakılan ağabey E.G. (18) de bu grupta yer alıyor. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri devam ederken, amcasının da aralarında bulunduğu iki kişi daha gözaltına alındı.

21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmalarının ardından, 2 Eylül'de Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve Narin Güran'ın amcası S.G, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran'ın kıyafetleriyle birlikte Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde, üzeri taşla gizlenmiş olarak bulunduğunu belirtmişti. Zorluoğlu, ilk bulgulara göre Narin Güran'ın öldürüldükten sonra çuvalın içine konup dere kenarına bırakıldığını, üzerinin doğal bir görünüm verilerek kapatıldığını açıklamıştı.

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Yüreğimizi yakan Narin Güran evladımızın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda adli tıp uzmanlarınca sabah saat 10.30’da başlayan otopsi işlemi akşam saat 21.40’ta tamamlanmıştır.

Uzman adli tıp heyeti tarafından gerçekleştirilen otopsi işleminde, alınan doku örnekleri üzerinde kimyasal, biyolojik, patolojik ve diğer bazı incelemelerin yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle alınan örneklerden bir kısmı Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığınca, bir kısmı ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca incelendikten sonra kesin ölüm sebebine ilişkin rapor düzenlenecektir.

Soruşturmanın bu aşamasında gözaltına alınan kişilerin ifade işlemleri devam etmektedir.

Her ayrıntı tek tek titizlikle incelenmekte olup, elde edilen deliller doğrultusunda 1 kişi daha gözaltına alınmış, soruşturmada gözaltındaki kişi sayısı 24’e yükselmiştir.

Bu acı olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için tüm ayrıntıların üzerine kararlılıkla gidilmektedir.

Narin evladımızın ölümüne sebep olan ya da olanlar, adalet önünde hesap vermekten kaçamayacaktır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *