"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2919 %0.15
37,1448 %-0.08
2.348.591 %1.026
3.018,10 0,21
Ara
İşçi Haber Gündem Narin’i 33 dakikada öldürdüler: 66 gündür suskunlar!

Narin’i 33 dakikada öldürdüler: 66 gündür suskunlar!

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmasının ardından, cinayetle ilgili tutuklu 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili detaylar ve sanıkların durumu hakkında bilgi haberimizde...

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılmasıyla ilgili olarak tutuklu bulunan 4 sanık hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturmanın sonuçlarıyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklu sanıklar, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran, amca Salim Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında “İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkeme, iddianamenin kabulüyle ilgili tensip zaptını da hazırladı. Davanın ilerleyen aşamalarında duruşma tarihleri belirlenecek.

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetine ilişkin iddianamede, 21 Ağustos günü saat 15.11'de Narin Güran'ın kamera görüntülerinden ikametine giden patikaya yöneldiği tespit edildiği belirtildi. İddianamede, bu saatten sonra yapılan incelemelerde Tavşantepe Mahallesi'ndeki bir çiftliğe ait kamera açısında, aynı gün saat 15.41'de şüpheli bir aracın kaydedildiği ve aracın 15.44 civarında Eğertutmaz Deresi yakınındaki toprak yolda durduğu ifade edildi.

Kamera kayıtlarına göre, araç Eğertutmaz Deresi civarından 38 dakika 11 saniye sonra ayrılırken, aracın kırmızı renkte olduğu belirtildi. Yapılan takip sonucu, söz konusu aracın Nevzat Bahtiyar’a ait olduğu kesin olarak belirlendi. Bu bulgular, cinayet soruşturmasında önemli delil niteliği taşıyor.

HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre olay anında şüphelilerin aynı evde olduğu tespitine yer verilen iddianamede, şunlar yer almıştı:

“Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında tüm şüphelilerinin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması, zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran’ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır.”

Tensip zaptında, 4 sanığın tutukluğunun devamı yönündeki gerekçeye ilişkin, “Üzerlerine atılı suç nedeniyle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, sanıkların tutuklulukta geçirdiği süre, suça ilişkin kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, eylemin CMK’nin 100/3 maddesinde sayılı katalog suçlardan olması nedeniyle tutuklanma nedeninin var sayılması gerektiği ve sanıklar hakkında adli kontrol tedbirinin uygulanmasının yetersiz kalacağı, tutuklanma tedbirinin ölçülü olduğu göz önüne alınarak sanıkların tutukluluk halinin ayrı ayrı devamına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Tutuklu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacağı davanın 7 Kasım’daki ilk duruşmasına, baba Arif Güran’ın “müşteki”, aralarında tutuklu şüphelilerin de bulunduğu 21 kişinin ise “tanık” sıfatıyla katılması için “zorla getirme” kararı çıkarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyarbakır Barosu da “müşteki kurum” sıfatıyla duruşmaya davet edildi. Tensip zaptında duruşma saatinin 09.00 olarak belirlendiği kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *