"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2964 %0.18
37,1290 %-0.11
2.329.660 %0.44
3.019,23 0,24
Ara
İşçi Haber Gündem Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar sızdırıldı mı?

Öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar sızdırıldı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 20 bin öğretmen atamasına ilişkin mülakat sonuçlarının açıklanması adaylar tarafından heyecanla bekleniyor.

"20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı?" sorusunun cevabı adaylar tarafından takip ediliyor. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları öğrenme ekranı için gözler 25 Ekim Cuma günü MEB duyurularına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları için bekleyiş devam ediyor. Uzun süredir beklenen MEB öğretmen mülakat sonuçları için adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Tekin'in son dakika açıklamalarına odaklandı.

MEB tarafından 20 bin öğretmen ataması için başvuruların ardından sözlü sınavlar 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayarak tamamlandı. Adayların katılım sağladığı 20 bin öğretmen sözlü sınavları sonrası değerlendirme süreci başladı. Bahsi geçen 20 bin öğretmen ataması mülakatları sonrası sonuç tarihi için beklentiler artarken, Bakan Tekin, Danıştay kararı sonrası sonuçların ilan edileceğini ifade etti.


ÖĞRETMENLİK MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sınav sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Sözlü sınav sonuçları tüm adayların sözlü sınav süreçleri tamamlandıktan sonra duyurulacak olup adaylar sonuçlarını kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle öğrenebilecek.

Memurlar.net Genel Yayın Yönetmeni Edip Üzen'in verdiği bilgilere göre, 20 bin öğretmen atama mülakat sonuçları aksi bir durum gelişmezse bugün açıklanacak.

MÜLAKAT SONUÇLARI SIZDIRILDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te mülakat sonuçlarının yanlışlıkla sızdırıldığı iddiasına şu yanıtı verdi:

"Öğretmen atamalarını bilgi işlem daire başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı. 

Öğretmen adaylarımızın KPPS puanları ve mülakat puanları belli. Danıştay kararı bekleniyor. Biz yüzde 50 yüzde 50 olsun istiyoruz. Eğitimi okullarımızı çok önemsiyorum. Öğretmenlik mesleğinde mülakatı yapılması gereken uygulama olarak görüyorum. Öğretmenlikte mülakat olmasın diyenler var olsun diyenler var. Biz hukuka uygun şekilde mülakatları yapacağız. Adaleti tesis edecek her uygulamaya açığım. Özel okullar bile 8-10 mülakatla öğretmen alıyorlar. ”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *