"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,3194 %0.04
37,1461 %0.26
2.281.443 %-1.508
2.992,89 0,00
Ara
İşçi Haber Gündem Polatlı'daki otobüs faciasında son durum: Ölü sayısı 11'e yükseldi

Polatlı'daki otobüs faciasında son durum: Ölü sayısı 11'e yükseldi

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı bölgede 9 Ağustos tarihinde bir yolcu otobüsünün köprü ayağına çarpması sonucu meydana gelen kazada 9 kişinin ölümünün ardından, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 2 kişi de tedavi süreçlerinde hayatını kaybetti.

Osman İleri ve Musa Bayar adlı yolcular, hastanede verdikleri yaşam mücadelesini kaybetti. Bu gelişmeyle kazada ölenlerin toplam sayısı 11'e yükseldi.

Ayrıca, kazada ağır yaralanan 6 kişinin tedavisi Ankara'daki çeşitli hastanelerde devam ediyor.

Ağrı’dan İzmir’e hareket eden ve Çetin Karayel'in kullandığı Öz Ağrı Seç Turizm'e ait 04 AAV 951 plakalı yolcu otobüsü, 9 Ağustos sabahı 05.00 sıralarında Ankara-Eskişehir otoyolunun Sincan ilçesi Olukpınar mevkisinde köprünün beton kolonuna çarptı. Kazada, Fezile Baydat, Suna Yaşar Bilgi, Dilan Bayar, Ayşan İlman, Elif Mira İlman, Muhammet Ozan Bayar, Satı Polat, Mahmut Esin ve şoför Çetin Karayel yaşamını yitirdi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, kazanın ardından başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet başsavcıvekili koordinesinde 3 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Soruşturma kapsamında makine mühendisi, elektrik mühendisi ve trafik bilirkişilerinden oluşan 5 kişilik bir heyet oluşturuldu. Bu heyet, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kayıtlarını inceleyerek otobüste teknik arıza veya kusur olup olmadığını araştıracak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *