"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,4379 %0.29
36,3890 %0.4
3.110.209 %1.128
2.835,42 0,04
Ara
İşçi Haber Gündem Savunma Sanayii Başkanı Demir’den üniversite öğrencilerine tavsiye:

Savunma Sanayii Başkanı Demir’den üniversite öğrencilerine tavsiye:

”Şuna içten inanacağız, ’Bir şey insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız.’ Diğer sloganımız, ’Hayallerimiz büyük olacak ama hayalperest olmayacağız”

ADANA (AA) Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, üniversite öğrencilerine hayallerinin büyük olması ama "hayalperest olmamaları" önerisinde bulundu.

Demir, Adana Valiliğini ziyaret etti, Vali Süleyman Elban ile basına kapalı görüştü. Demir daha sonra Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel'i ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim ve Kuluçka Merkezini de ziyarette bulunan Demir, burada öğrencilerin projelerini inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Demir, daha sonra "Savunma Sanayii Üniversite Buluşmaları" etkinliğine katılarak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine açılış dersi verdi. İsmail Demir, buradaki konuşmasında, Savunma Sanayii Başkanlığı ile ilgili bilgi verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, güvenlik güçlerinin ve Milli İstihbarat Teşkilatının ihtiyaçlarını karşılamayı amaçladıklarını anlatan Demir, bunları milli ve yerli teknolojilerle karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Asıl işlerinin proje yürütmek olduğunu dile getiren Demir, projeyi takip eden, sözleşmesini yapan ve teknoloji gelişimini önceleyen bir yapılarının olduğunu aktardı.

Demir, teknoloji ve bilim deyince asıl kaynağın üniversiteler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bilim üretmek, oradan uygulamalı bilimler ve teknolojilere geçmek, sanayi altyapısı oluşturmak, bu bir zincir. Türkiye'nin gelişmiş bir ülke olmasını, küresel bir güç olmasını sağlayacak konu da girişim de bu. Onun için bu zinciri kurmamız gerekiyor. Siz öğrenci arkadaşlarımızdan başlayıp hocalarımızın desteğiyle oluşturulacak bilgi gücü, araştırma kritik kütlesi daha sonra belirli ürün ve teknolojilerin geliştirilmesi onların üretilmesi, kullanımı gibi bir dizi konunun zincir şeklinde devam etmesi gerekiyor. Bunu yaparken de ilk başta şart olan şey öz güven. Şuna içten inanacağız, 'Bir şey insan yapısıysa biz daha iyisini yaparız' Diğer sloganımız, 'Hayallerimiz büyük olacak ama hayalperest olmayacağız. Çok büyük hayaller kuracağız, ama o hayallerimi kurmak üzere ne gerekiyorsa yapacağız, gereğini yerine getireceğiz.' Üçüncü sloganımız ise 'Hata yoktur, başarısızlık yoktur, öğrenilmişlikler vardır.' Hiçbir ortamda gayretimiz boşa gitmez, her gayretin sonunda sonuç alamasanız bile sonuç alamamanın kendisi bir sonuçtur, öğrenmedir."

"Biz ulaşılamaz değiliz, ulaşılabiliriz"

Demir, öğrencilere herhangi bir başarısızlık ve hata durumunda ümitlerinin kırılmaması, cesaretlerini kaybetmemeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin kendileriyle her zaman temas kurabileceğini ifade eden Demir, "Biz ulaşılamaz değiliz, ulaşılabiliriz. Bize çeşitli ortamlarda ulaşabilirsiniz. Genç arkadaşlarımızın iletişimini, ulaşımını sağlamak üzere de 'Vizyoner Genç' diye bir uygulamamız var. Bu bir ortam, portal, bir vesile. Orada staj, iş başvurularınız, o konudaki görüşleriniz, geri bildirimleriniz, proje önerileriniz, proje gruplarınız gibi çeşitli konuları çalışacaksınız." diye konuştu.

Demir, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *