"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,0988 %0.16
36,4799 %0.28
3.480.365 %-5.183
2.926,34 0,21
Ara
İşçi Haber Gündem Siber zorbalığa karşı TBMM’den adım: Sosyal medya kısıtlaması gündemde

Siber zorbalığa karşı TBMM’den adım: Sosyal medya kısıtlaması gündemde

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bünyesinde faaliyet gösteren Akran Zorbalığının Araştırılması ve Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldız Konal Süslü başkanlığında toplandı. Komisyon toplantısında çocukların dijital dünyadaki risklerden korunması ve akran zorbalığıyla mücadele çalışmaları değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Komisyon Başkanı Süslü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 13 yaş altı çocukların sosyal medya platformlarına erişiminin sınırlandırılması yönündeki çalışmaları hatırlatarak, bu düzenlemelerin çocukların ekran bağımlılığı ve dijital dünyadaki tehlikelerden korunması için kritik önem taşıdığını ifade etti. Süslü, "Umarım bu çalışmalar faydalı düzenlemelerle sonuçlanır. Çocuklarımızı dijital dünyanın olumsuz etkilerinden korumak hepimizin görevidir." dedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan Kapsamlı Hizmetler

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Harun Bağcı, Bakanlık olarak akran zorbalığına karşı koruyucu, önleyici ve tedavi edici hizmetler sunduklarını belirtti. Bağcı, aile sağlığı merkezlerinde görev yapan 26 binin üzerinde aile hekimi, 700 psikolog ve 215 çocuk gelişimciden oluşan bir ekip ile çocuklara ve ailelerine destek sağladıklarını vurguladı.

Bağcı, sosyal çalışmacılar tarafından oluşturulan risk haritalarıyla sorun yaşanma ihtimalinin yüksek olduğu bölgelerde kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak farkındalık çalışmaları yürütüldüğünü aktardı. 2024 yılının ilk 6 ayında 29 bin gencin üniversitelerde verilen eğitimlerden faydalandığını söyleyen Bağcı, bu yılın 11 ayında 185 bin çocuk ve ailesine danışmanlık hizmeti sunulduğunu kaydetti.

Siber Zorbalık ve Psikolojik Dayanıklılık Eğitimleri

Son dönemde artış gösteren siber zorbalık, sözel zorbalık ve dışlanma gibi zorbalık türleri konusunda çocukların bilinçlendirilmesi ve ailelerin desteklenmesi amacıyla farkındalık çalışmaları yapıldığını belirten Bağcı, gençlerin psikolojik dayanıklılığını güçlendirmek için kapsamlı eğitim programları düzenlendiğini ifade etti.

Komisyon toplantısında ayrıca Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği ile Sosyal Gelişim ve Dayanışma Derneği temsilcileri tarafından akran zorbalığı konusunda sunumlar yapıldı.