"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem Sosyal medya çalkalanıyor... Bakanlıktan beklenen açıklama! Domuz eti iddialarına yanıt geldi

Sosyal medya çalkalanıyor... Bakanlıktan beklenen açıklama! Domuz eti iddialarına yanıt geldi

Domuz eti kasaplık et sınıfına mı alındı? Ünlü bir köfte zincirinin ürünlerinde domuz eti tespit edildiğinin öne sürülmesinin ardından "domuz etinin kasaplık et sınıfına alındığı" iddiaları şoke etmişti. Bakanlık bu konuya ilişkin beklenen açıklamayı yaptı.

Ünlü bir köfte zincirlerinin ürünlerinde domuz etinin tespit edildiği ancak firmanın mahkeme kararıyla listeden adını kaldırdığı iddia edilmişti. Köftecinin ürünlerinde domuz eti olup olmadığı haberleri gündemden düşmezken ortaya yeni bir iddia öne sürüldü. 

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Bakanlığın "domuz etini kasaplık etler sınıfına aldığı" iddiası adeta olay oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi. "Domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" iddiasıyla yapılan dezenformasyon ve manipülasyonların gerçeği yansıtmadığı duyuruldu. 

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *