"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3759 %0.44
36,7926 %-0.77
2.621.545 %0.075
2.970,37 -0,19
Ara
İşçi Haber Gündem Suriyeli müzisyenler, Azez’de halkın sesi oluyor

Suriyeli müzisyenler, Azez’de halkın sesi oluyor

Azez Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen müzik ve sanat etkinliklerine katkı sağlayan Suriyeli genç sanatçılar, bölgede yaşayan halkı sanatla buluşturuyor Piyano sanatçısı Adnan elEsmer: ”İngiltere’ye gidip müzik yapmam için teklif geldi ama yurt dışına gidersem buradaki insanların seslerini kim duyuracak? Azez’de kalmamın sebebi, buradaki insanların seslerini duyurmak” ”Müzik benim mesleğim değil hobim. Savaştan sonra müziğin bizim sesimizi ilk duyuran araç olduğunu anladım ve bu alanda çalışmaya başladım” Müzisyen Abdurrahman Kabbani: ”Türkiye’nin de desteğiyle bu toprakları eski haline, eski özgür haline dönüştüreceğiz”

İSTANBUL (AA) AHMET ESAD ŞANİ Suriye'nin Azez şehrinde yaşayan "Suriye'den Sesler" grubu, Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) etkinliklerinde sanatseverlerle buluşuyor.

Grubun kurucusu, piyanist Adnan elEsmer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azez YEE'de hayata geçirilen çalışmaları anlattı.

YEE tarafından Türkiye ve Suriye'de düzenlenen farklı alanlardaki birçok programda çalıştığını aktaran Esmer, son olarak Azez'de müzik dersi verdiklerini belirterek, "Müzik grubumuz 'Suriye'den Sesler' 2016'da kuruldu. Müzikle ilgilenirken çok keyif alıyorum. Müzik benim mesleğim değil hobim. Bilgisayar mühendisliği okudum ama savaştan sonra müziğin bizim sesimizi ilk duyuran araç olduğunu anladım ve bu alanda çalışmaya başladım." dedi.

Adnan elEsmer, grupta 5 müzisyenin yer aldığını kaydederek, müziğin yanı sıra tiyatro, belgesel ve kısa film çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

Enstrümantal, oryantal, folklor, orkestra ve şehir müziğine yönelik çalışmalarının beğeniyle takip edildiğinin altını çizen Esmer, "İngiltere'ye gidip müzik yapmam için teklif geldi ama yurt dışına gidersem buradaki insanların seslerini kim duyuracak? Azez'de kalmamın sebebi, buradaki insanların seslerini duyurmak." diye konuştu.

"Türkiye'nin desteğiyle bu topraklar eski özgür haline kavuşacak"

Müzisyen Abdurrahman Kabbani de Şam'da müzik yaparken savaş başladığı için Azez'e gelmek zorunda kaldığına dikkati çekti.

Önceleri farklı işlerle ilgilendiğini söyleyen Kabbani, daha sonra Esmer ile tanışarak YEE'deki çalışmalara katıldığını sözlerine ekledi.

Kabbani, Türkiye'ye davet edilmesine rağmen vatanında yaşamayı tercih ettiğinin altını çizerek, "Türkiye'nin de desteğiyle bu toprakları eski haline, eski özgür haline dönüştüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Azez YEE'de gerçekleşen dönem sonu etkinliğini beğenmesinin ardından diğer görevlilerle de tanıştığını aktaran Kabbani, müzik grubuna dahil olarak, şarkı söylemeye başladığını ifade etti.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sonrası terör örgütleri YPG/PKK ve DAEŞ'ten temizlenen bölgede kurulan YEE Azez Kültür Merkezi, bölge halkına yönelik kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Merkezdeki müzisyenler tarafından kurulan "Suriye'den Sesler" gurubu, Türkiye ve Suriye'de düzenlenen konserler ve tiyatro oyunlarının yanı sıra Suriyelilerin yaşadığı kamplarda gerçekleştirilen çalışmalarıyla da ilgi görüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *