"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2509 %0.09
37,0858 %0.17
2.294.989 %-2.145
3.011,72 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem TBMM 'çocuklar' için harekete geçti: Araştırma komisyonu kuruldu

TBMM 'çocuklar' için harekete geçti: Araştırma komisyonu kuruldu

TBMM'de AK Parti Grubu'nun önergesi ile çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimleri için alınacak tedbirleri araştırılması için komisyon kuruldu.

AK Parti Grubu, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunması amacıyla yeni tedbirlerin belirlenmesi ve mevcut koruma mekanizmalarının güçlendirilmesi için Meclis araştırması açılmasına yönelik önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunmuştu.

Bu önergeyle, çocukların sağlıklı gelişimlerini destekleyici politikaların araştırılması ve daha etkili önlemlerin alınması amacıyla TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

ÇOCUKLARIN ŞİDDETE KARŞI KORUNMASI İÇİN YENİ TEDBİRLER ARAŞTIRILACAK

AK Parti Grubu'nun sunduğu önerge doğrultusunda kurulan bu komisyon, çocukların fiziksel, ruhsal ve zihinsel sağlıklarının korunması için alınacak tedbirleri araştıracak. Şiddet, ihmal ve istismarın önlenmesi amacıyla mevcut koruma mekanizmalarını güçlendirmek ve yeni stratejiler geliştirmek üzerine yoğunlaşacak.

Kurulan komisyonun ana hedefleri arasında, çocukların her türlü tehlikeye karşı korunması, şiddet ve istismarın önüne geçilmesi ve çocuk haklarının etkin bir şekilde savunulması yer alıyor. Çocukların gelişim süreçlerine zarar veren unsurların tespit edilmesi ve bunlara yönelik somut çözümler üretilmesi planlanıyor.

MEVCUT KORUMA MEKANİZMALARI GÜÇLENDİRİLECEK

AK Parti'nin sunduğu önerge ile, halihazırda var olan koruma mekanizmalarının daha etkin hale getirilmesi de amaçlanıyor. Mevcut mekanizmaların yeterliliği gözden geçirilecek, eksik kalan noktalarda yasal düzenlemeler yapılması için yeni öneriler geliştirilerek TBMM'ye sunulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *