"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2499 %0.09
37,0970 %0.2
2.309.458 %-1.315
3.011,64 0,65
Ara
İşçi Haber Gündem TBMM Genel Kurulu, bu hafta hangi konuları görüşecek?

TBMM Genel Kurulu, bu hafta hangi konuları görüşecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 22 Ekim Salı günü başlayacak haftalık çalışmalarında önemli düzenlemeleri ele alacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 22 Ekim Salı günü başlayacak haftalık çalışmalarında, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile birlikte bazı kanunlarda değişiklikler içeren teklifi ele alacak. Bu görüşmelerin ardından, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen düzenlemelerin görüşülmesine geçilecek.

Yasa teklifine göre, kredi verenler ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin, bilişim ve elektronik haberleşme araçları aracılığıyla kurulabilmesi için gerekli olan şekil şartları belirlenecek. Ayrıca, doğrudan satış sistemine dair hak ve yükümlülüklerin netleştirilmesi ve uzlaşma müessesesinin ticari reklam ve haksız uygulamalara uygulanabilir hale getirilmesi hedefleniyor.

Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de Genel Kurul'un gündemine alınacak.

Yargı Paketi'nde önemli değişiklikler arasında, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nın soru sayısının 100'den 120'ye çıkarılması yer alıyor. Ayrıca, hakim ve savcı yardımcılığı mülakatına çağrılacak aday sayısının artırılması ve yediemin otoparklarındaki araçların satış usulünün yeniden belirlenmesi gibi düzenlemeler de bulunuyor.

Bu kapsamda, sesli, yazılı veya görüntülü ileti ile hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılacak ve şikayet süresi iki yıl olarak sınırlandırılacak. Arabuluculuk eğitimini tamamlayan deneyimli bireylerin, yazılı sınav gereksinimi olmaksızın arabuluculuk siciline kayıt olabilmesi sağlanacak.

TBMM, bütçe görüşmelerine de Cevdet Yılmaz'ın sunumuyla başlayacak. Ayrıca, çeşitli komisyonlar önemli konuları ele alacak, insan hakları ve güvenlik meseleleri hakkında sunumlar yapılacak. Siyasi partiler ise grup toplantılarını gerçekleştirecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *