"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,2983 %0.18
37,1908 %0.05
2.333.832 %1.1
3.008,66 -0,11
Ara
İşçi Haber Gündem TBMM kararları Resmi Gazete'de: TUSAŞ saldırısıyla ilgili tezkere de kabul edildi

TBMM kararları Resmi Gazete'de: TUSAŞ saldırısıyla ilgili tezkere de kabul edildi

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin tezkere ile Türk askerinin Lübnan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görevinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin kabul edilmesine dair TBMM Kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Geçici Görev Gücü'ne Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarıyla sağladığı desteğin süresi, 31 Ekim'den itibaren bir yıl daha uzatıldı. Aynı zamanda, BM'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki operasyonlarına katılım için verilen yetkinin de bir yıl süreyle uzatılması kararı alındı.

Bu konudaki Cumhurbaşkanlığı tezkereleri, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasını taşıyan, Ankara'daki TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısıyla ilgili tezkere de onaylandı. Tezkere metninde, "23 Ekim 2024 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı, ülkemizin barış ve huzuruna yönelik alçakça bir girişimdir." ifadesi yer aldı.

Tüm bu tezkereler, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *