"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2403 %-0.13
37,1914 %0.5
2.337.761 %2.577
3.011,99 0,64
Ara
İşçi Haber Gündem TCMB Başkanı Karahan’dan asgari ücrete ‘yüzde 25 zam’ mesajı iddiası

TCMB Başkanı Karahan’dan asgari ücrete ‘yüzde 25 zam’ mesajı iddiası

Yeni yıl yaklaşırken, milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zam oranını merakla beklemeye başladı. Asgari ücret artışının enflasyon hedefleri ile uyumlu olması beklenirken, TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın ABD’de bir araya geldiği yatırımcılara ‘2025 para politikasını şekillendirirken asgari ücret artışını da değerlendirmeye alacakları' mesajını verdiği iddia edildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın, ABD'de yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirdi.

Karahan’ın ABD’de gerçekleştirdiği yatırımcı toplantılarında, 2025 yılı para politikasını değerlendirirken asgari ücret zammı konusunun da gündeme geldiği belirtildi.

 

 

ASGARİ ÜCRET ZAMMI VE TCMB BAŞKANI KARAHAN’IN AÇIKLAMALARI

Bloomberg’in haberine göre, Karahan’ın yatırımcılara 2025 para politikasını şekillendirirken asgari ücret artışının boyutunu da dikkate alacakları mesajını ilettiği öne sürülüyor.

Bu iddialara göre, yetkililer yüzde 25 civarındaki bir asgari ücret zammının, 2025 yılı enflasyon beklentileriyle uyumlu olabileceğini ifade etti. 

 

 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU ARALIK AYINDA TOPLANACAK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, her yıl olduğu gibi bu yıl da Aralık ayında toplanacak ve 2025 yılı için geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleyecek. Hükümetin ve işçi temsilcilerinin katılacağı bu toplantılarda, enflasyon oranları, ekonomik göstergeler ve işçi talepleri dikkate alınarak bir karar verilecek.

 

Kaynak: Dünya Gazetesi

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *