"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Timur Cihantimur davası devam ediyor: 2 milyon dolarlık kefalet talebi reddedildi

Timur Cihantimur davası devam ediyor: 2 milyon dolarlık kefalet talebi reddedildi

Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde görülen davada, 1 Mart gecesi bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin yaralandığı trafik kazasına karışan Timur Cihantimur’un kefaletle tutuksuz yargılanma talebi reddedildi.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybetmesine neden olan ve annesi Eylem Tok tarafından Mısır üzerinden ABD'ye kaçırılan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesinin Türkiye’ye iadesiyle ilgili dava, Massachusetts Eyaleti Boston Bölge Mahkemesi’nde sürüyor.

Hakim Donald L. Cabell, 47 sayfalık gerekçeli kararında Cihantimur’un kaçma riski bulunduğunu belirterek tutuklu yargılanmasına karar verdi. Ayrıca, savcılığın Cihantimur’un Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Enstitüsü’nden başka bir yerleşkeye naklini talep eden başvurusunu kabul etti.

"SERBEST BIRAKILMASI HALİNDE KAÇMA RİSKİ TAŞIYOR"

Mahkeme, Cihantimur’un avukatlarının kefaletle serbest kalma talebini destekleyen iddiaları ve argümanları detaylı bir şekilde inceleyerek, sanığın serbest bırakılmasını gerektiren özel koşulları yerine getirmediğini tespit etti. Hakim Cabell, Cihantimur’un serbest kalmasının kaçma riski oluşturacağını vurgulayarak, "Cihantimur kazadan birkaç saat sonra Türkiye'den kaçmıştır ve dolayısıyla serbest bırakılması halinde kaçma riski taşıdığı açıktır. Mahkeme, sanıkların Türkiye'den kaçışının tek azmettiricisinin Tok olduğuna ikna olmamıştır. Aksine, Cihantimur kaza sonrasında ülkeden kaçışta aktif olarak yer almıştır" dedi.

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin Massachusetts eyaletinin Amesbury kentinde yaşayan teyzesinin yanında ev hapsinde tutulabileceğini, pasaportuna el konabileceğini ve mahkemenin uygun göreceği her türlü koşula uymaya hazır olduğunu belirtmişlerdi. Buna ek olarak, sanığın babası Bülent Cihantimur’a ait, üzerinde ipotek bulunmayan Türkiye'deki 2 milyon dolardan fazla değerindeki evinin güvence olarak gösterildiği, babanın mahkemeye gerekli nakit güvence olan 200 bin doları veya daha fazlasını ödemeye hazır olduğuna dair imzalı bir belge sunduğu ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *