"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Timur Cihantimur'un ABD’den iade davasında yeni gelişme! İade edilecek mi?

Timur Cihantimur'un ABD’den iade davasında yeni gelişme! İade edilecek mi?

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açtıktan sonra ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iade davasında yeni bir gelişme yaşandı. ABD mahkemesi Timur Cihantimur'un Türkiye’ye iade kararını tarafların son yazılı savunmaları sonrasına bıraktı. Cihantimur’un tutukluluğu devam ederken, karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’un Türkiye'ye iadesine ilişkin davada tutukluluğunun devamına karar verilerek, karar duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

ABD mahkemesi, Timur Cihantimur'un Türkiye’ye iade kararını tarafların son yazılı savunmaları sonrasına bıraktı.

Eylem Tok Ve Timur Cihantimur Abdde Tutuklanarak Cezaevine Gonderildi

İADE DAVASI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen 2 araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, ikilinin önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Kazanın ardından başlatılan iade süreci ise devam ediyor.

1727889 Timur Cihantimur Un

KAZA ANINA DAİR SES KAYITLARI

Kazanın ardından ortaya çıkan 112 Acil Servis telefon kayıtlarında, Timur Cihantimur’un kazadan hemen sonra ‘Adem’ isimli bir kişiyi aradığını ve panik içinde "Adem ağabey yolda çok kötü kaza yaptım. Lütfen gel, lütfen gel. Allah belamı versin, hemen gel. Adam ölüyor, hemen gel. Birine vurdum, hemen gel. Hayatım bitti" dediği duyuluyor.

 siren-haber-savciliktan-eylem-tok-ve-ogluna-iliskin-aciklama

ÖZEL BİLİRKİŞİ RAPORU TARTIŞMALARI

Öte yandan Oğuz Murat Aci'nin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili özel bilirkişi raporu da düzenlendi. Timur Cihantimur'un avukatlarının hazırlattığı rapora göre hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci, ATV araçlarının yol kenarında durması, ışıklı tabelalarla ikaz edilmemesi ve o saatte karayolunun kenarında bulunması nedeniyle yüzde 75 kusurlu bulundu. Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ise, ehliyetsiz araba kullanmak ve yüksek hızda araç kullanması nedeniyle yüzde 25 kusurlu bulundu.

Oğuz Murat Aci'nin ailesinin avukatlarından Burak Erden, "Timur Cihantimur'un avukatları özel bir rapor sundu. Bu raporun mahkemede hiçbir bağlayıcılığı yok. Daha önce sunulan, savcılık tarafından sunulan bilirkişi raporlarında, adli tıp raporlarında, Timur Cihantimur'un asli kusurlu olduğu zaten çok net şekilde ifade ediliyor." demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *