"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2408 %0.05
37,0400 %0.03
2.304.002 %0.033
3.014,78 0,75
Ara
İşçi Haber Gündem Türk SİHA'sını düşürdük demişti: O komutan gözaltına alındı

Türk SİHA'sını düşürdük demişti: O komutan gözaltına alındı

Dün Kerkük'te Türkiye’ye ait Aksungur SİHA’sı Irak Hava Savunma Güçleri tarafından düşürüldüğü duyurulmuştu.

Irak Hava Savunma Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdül Selam Ramazan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar gündem olmuştu. Edinilen bilgilere göre o komutan gözaltına alınarak sorgulandı.

Silahlı İnsansız Hava Aracı Aksungur’un düşürülmesi sonrası kurulan temas ve iki ülkenin istihbarat, savunma ile dışişleri düzeyinde gerçekleşen görüşmeler sonuç verdi. Olayın hemen ardından “SİHA’yı biz düşürdük” açıklamasında bulunan Tuğgeneral Abdusselam Hamudi gözaltına alınarak sorgulandı.

Ortak Operasyon Odası ilk andaki resmî açıklamasını reddederek "sadece SİHA’nın düştüğünü gözlemledik" dedi.

"ESKİ BİR MİLİS, IRAK HARP AKADEMİSİNDEN DEĞİL"

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Emekli Iraklı General Abdusselam Casim, olayın arka planında Haşdi Şabi elebaşılarından Kays el-Khazali’nin olduğunu iddia etti. İran’ın Kerkük’ün siyasi, askerî, ekonomik-enerji hesapları olduğunu ve günlük 6 milyon dolardan fazla petrol geliri olduğunu ifade eden General Casim “Türkiye’nin orada olmasından en fazla rahatsız olan güç İran. ‘SİHA’yı biz düşürdük’ diyen Tuğgeneral Hamudi de İran’a bağlı Şii Asaib Ehlül Hak kontenjanından orduya giren eski bir milis. Irak Harp Akademisinden gelen biri değil. SİHA operasyonu, Irak ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesini sabote ederek bu diyalog zeminini vurmak isteyenlerin işiydi” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *