"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Hafif yağmur
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3191 %-0.35
36,1394 %-0.43
3.083.966 %-2.122
2.827,08 -0,35
Ara
İşçi Haber Gündem Türk Telekom’dan siber güvenlikte yerli ekosisteme güçlü destek

Türk Telekom’dan siber güvenlikte yerli ekosisteme güçlü destek

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, en kritik ve maliyeti en yüksek ürünlerin yerlileştirilmesi stratejisiyle hareket ettiklerini belirterek, "Şu ana kadar 14 adet ürünün yerlileştirilmesi tamamlandı. Sekiz devam eden ve sekiz de aday projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ürün yerlileştirme planımız kapsamında 2018’de yüzde 25’lerde olan yerlileştirme oranımızı, 2020’de yüzde 35'lere çıkardık. Bu oranı yıl sonunda yüzde 45'lere ve 2023'te ise yüzde 60'lara çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Telekom açıklamasına göre, Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın" anlayışıyla, siber güvenlik alanındaki yerlileştirme çalışmalarını sürdüren Şirket, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi'nin, 2226 Kasım tarihlerinde "Siber Güvenlik Haftası" kapsamında ATO Congresium'da düzenleyeceği fuarda, ana sponsor olarak, siber güvenlik ürünleriyle yer alacak.

Açıklamada, konuya ilişkin değerlendirmelerine yer Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Türkiye’de siber güvenlik hizmeti sağlayan ilk telekom operatörü olarak, 1.500 metrekareyi aşan Siber Güvenlik Merkezi'nde müşterilere geleceğin ve bugünün siber saldırılarına karşı güvenlik hizmetleri sunduklarını dile getirdi.

Her geçen gün artan siber risklere karşı kurumların bu alandaki yenilikleri doğru okuyarak, gerekli güvenlik politikalarını oluşturmaları gerektiğini belirten Kıraç, "Bu süreçte, müşterilerimizin, kendi lokasyonları için herhangi bir yatırım ve kuruluma gereksinim duymayacakları, uygun ve hızlı devreye alınabilir siber güvenlik servisleri ile ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Türk Telekom olarak, siber güvenliği ulusal güvenliğin bir parçası olarak görüyor; yerli ve millî ekosistemi geliştirmek için çalışıyoruz. Amacımız, Türkiye’yi kendi siber güvenlik ürünlerini üretebilen ve diğer ülkelere pazarlayabilen bir ülke yapmak. Bu kapsamda hem millî ürünler geliştiriyor hem de yerli üreticilerle iş geliştirme faaliyetleri yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Amacımız yerlileştirme oranını 2023’te yüzde 60’lara çıkarmak"

En kritik ve maliyeti en yüksek ürünlerin yerlileştirilmesi stratejisiyle hareket ettiklerini dile getiren Kıraç, "Şu ana kadar 14 adet ürünün yerlileştirilmesi tamamlandı. Sekiz devam eden ve sekiz de aday projemizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ürün yerlileştirme planımız kapsamında 2018’de yüzde 25’lerde olan yerlileştirme oranımızı, 2020’de yüzde 35'lere çıkardık. Bu oranı yıl sonunda yüzde 45'lere ve 2023'te ise yüzde 60'lara çıkarmayı hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Türk Telekom’dan Siber Güvenlik Fikir Maratonu

Öte yandan açıklamada aktarılanlara göre, Türk Telekom, 17 Kasım16 Aralık tarihlerinde gençlerin siber güvenlik alanındaki fikirlerinin yarışacağı Fikir Maratonu’nu düzenliyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Siber Güvenlik Fikir Maratonu’nda, üniversitelerin ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve yeni mezun girişimciler; bireysel veya en fazla 4 kişilik takımlar hâlinde projelerini sunabilecekler.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *