"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Türkiye’nin renkleri kayboldu! Kadın cinayetlerine karşı siyah giyinme eylemi

Türkiye’nin renkleri kayboldu! Kadın cinayetlerine karşı siyah giyinme eylemi

Son günlerde artan kadın cinayetlerine karşı Türkiye genelinde bir eylem başlatıldı. Ülke çapında birçok grup ve birey, bugün için siyah giyinme çağrısında bulunarak, bu trajik olaylara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Son günlerde artan kadın cinayetlerine karşı Türkiye genelinde bir eylem başlatıldı. Ülke çapında birçok grup ve birey, bugün için siyah giyinme çağrısında bulunarak, bu trajik olaylara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

İKİ GÜNDE (BİLİNEN) 3 KADIN CİNAYETİ

İKBAL UZUNER VE AYŞENUR HALİL CANİCE KATLEDİLDİ

Semih Çelik, 4 Ekim Cuma günü 15:30 sularında Ayşenur Halil'i (19) Eyüpsultan'da boğazını keserek öldürdü.

Kadin Cinayetleri

Aynı gün saat 16:00 sularında Edirnekapı'daki surlarda İkbal Uzuner'i (19) bıçakladı, başını kesip vücudunu parçalara ayırdı.

On dokuz yaşındaki saldırgan daha sonra kendini öldürdü.

KÜBRA GÜLER KAYINPEDERİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 5 Ekim Cumartesi günü Kübra Güler isimli kadın, boşandığı eşinin babası tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü.

@aykiricomtr's video Tweet

Eşinden boşandıktan sonra Bursa'ya yerleşen Kübra Güler, çocuğunu görmek için İstanbul'a geldi.

Kayınpederinin evine giden Güler'le eski eşinin yakınları arasında kavga çıktı. Kayınpeder Mehmet Fidyel, gelinini kurşun yağmuruna tuttu.

Kanlar içerisinde yere yığılan Kübra Güler, çocuğunun gözü önünde yaşamını yitirdi. 

SİYAH GİYİNME ÇAĞRISI

Kadın cinayetleri, son dönemde toplumda derin bir üzüntü ve öfke yaratırken, bu durum karşısında vatandaşlar harekete geçti. Siyah giyinerek, hayatını kaybeden kadınları anmayı ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için toplumsal bir tepki oluşturmayı hedefliyorlar.

Sosyal medya platformları üzerinden #siyahgiyin etiketiyle yayılan bu çağrı, sadece üniversite öğrencileriyle sınırlı kalmayıp, farklı yaş ve meslek gruplarından bireyleri de kapsıyor. Herkesin katılımını bekleyen bu eylem, kadın cinayetlerine karşı duyarlılığı artırmayı ve toplumsal bir dayanışma oluşturarak seslerini duyurmayı amaçlıyor. Siyah giyinen insanlar, bu eylemle "Kadın cinayetlerine hayır" mesajını net bir şekilde iletmeyi, kadınların güvenliğini sağlamak için farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Kadin Cinayet Siyah Giyinme Eylemi

HADİSE'DE SİYAH GİYİNDİ

Ünlü şarkıcı Hadise de, ''Kadın ve çocuk cinayetlerine tepki için bugün siyah giydik!'' diyerek sosyal medya hesabından fotoğraf paylaştı.

Whatsapp Image 2024 10 07 At 19.29.10

Türkiye genelinde gerçekleştirilen siyah giyinme eylemi, kadın cinayetlerine karşı verilen mücadelenin bir parçası olarak önem taşıyor. Türkiye artık kadın cinayetleri haberleriyle güne başlamak istemiyor...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *