"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2508 %-0.08
37,0967 %0.28
2.296.251 %0.79
3.014,47 0,72
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ saldırısı sonrası acil destek: Çocuklar için psikososyal ekip kuruldu!

TUSAŞ saldırısı sonrası acil destek: Çocuklar için psikososyal ekip kuruldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından, şirket yerleşkesindeki kreş ile yakınındaki ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklara psikososyal destek sağlayacak. Bu destek, çocukların yaşadığı travmanın üstesinden gelmelerine yardımcı olmayı ve duygusal iyilik hallerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bakanlık, çocukların güvenli bir ortamda duygularını ifade etmeleri için çeşitli etkinlikler ve terapiler düzenleyecek.

TUSAŞ'a yönelik terör saldırısının ardından hastanedeki yaralıları ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığa bağlı psikososyal destek ekiplerinin şehit yakınları, yaralılar ve patlamadan etkilenenlere destek olmak için sahaya çıktığını açıkladı.

Alınan bilgilere göre; Bakanlığa bağlı 7 sosyal hizmet merkezi müdürlüğünden 57 personel, terör saldırısı sonrası başlatılan psikososyal destek çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Ayrıca, Bakan Göktaş'ın talimatıyla oluşturulan yeni bir ekibin, TUSAŞ yerleşkesindeki kreş ile yakınındaki ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklara psikososyal destek vereceği belirtildi.

Saldırı sonrası kapalı olan kreşin yanı sıra, ilkokul ve lisede eğitim gören öğrencilere yönelik destek çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde yürütülecek. Çalışmalar kapsamında, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikolojik danışmanlardan oluşan özel ekip, çocuklara yönelik odak grup çalışmaları, bireysel görüşmeler ve sosyal destek ağlarını güçlendirici etkinlikler planlayacak. Bu adımlar, çocukların yaşadığı travmanın azaltılmasına ve duygusal iyilik hallerinin desteklenmesine yönelik önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *