"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2314 %-0.14
37,0830 %0.25
2.320.889 %2.131
3.004,57 0,39
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ saldırısını gerçekleştirenler kim? TUSAŞ saldırısının failleri kimler?

TUSAŞ saldırısını gerçekleştirenler kim? TUSAŞ saldırısının failleri kimler?

Başkent Ankara, savunma sanayisinin önemli merkezi TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından derin bir sarsıntı yaşadı. Ülke genelinde yas tutan halk, olayın ardından gelişmeleri dikkatle izlemeye başladı. Şehit ve yaralıların olduğu bu trajik saldırının arkasındaki failler hakkında çeşitli spekülasyonlar gündeme geldi.

Başkent Ankara, savunma sanayisinin önemli merkezi TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından derin bir sarsıntı yaşadı. Ülke genelinde yas tutan halk, olayın ardından gelişmeleri dikkatle izlemeye başladı. Şehit ve yaralıların olduğu bu trajik saldırının arkasındaki failler hakkında çeşitli spekülasyonlar gündeme geldi. Peki, TUSAŞ'ta ne yaşandı? Saldırının sorumlusu kim? Olayın detayları neler?

İşte, detaylar…

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) ait tesiste, 23 Ekim Çarşamba günü saat 15.26'da bir terör saldırısı meydana geldi. Saldırının detaylarına ilişkin görüntülerde, iki teröristin gasp ettikleri 06 plakalı ticari taksiyle TUSAŞ fabrikasına geldikleri görüldü.

Saldırganlardan birinin kadın, diğerinin ise erkek olduğu belirtildi. İki teröristin, taksi şoförünü katlettiği ve sivillere uzun namlulu silahlarla ateş açtıkları öğrenildi. Patlama seslerinin de duyulduğu bölgede, teröristlerin sırt çantalarında patlayıcı madde taşıdıkları belirlendi.

TUSAŞ Saldırısında Kaç Kişi Hayatını Kaybetti?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada 3 kişinin şehit olduğunu ve 14 yaralı bulunduğunu bildirdi. Ancak, akşam saatlerinde şehit sayısının 5’e yükseldiği duyuruldu. Bakan Yerlikaya, operasyon sırasında 7 özel harekât mensubunun da yaralandığını ifade etti.

Saldırının Failleri Kim?

İçişleri Bakanı Yerlikaya, saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini araştırdıklarını ve teröristlerin kimliklerinin belirlenmeye çalışıldığını açıkladı. Daha sonra, teröristlerin etkisiz hale getirildiği ve "Büyük ihtimalle PKK yaptı" ifadesini kullandı.

Bakan Yerlikaya: TUSAŞ saldırganlarından biri PKK üyesi Rojger kod adlı Ali  Örek | Euronews

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de PKK'yı işaret ederek, “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz. Akıllanmıyorlar. En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, saldırıyı kınayarak, “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz” dedi. Ayrıca, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Demirtaş'ın mitinginin ardından PKK sloganları!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *