"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2656 %-0.04
37,1220 %0.35
2.294.392 %0.639
3.014,77 0,73
Ara
İşçi Haber Gündem TUSAŞ terör saldırısı dünya basınında! Çarpıcı başlıklar atıldı

TUSAŞ terör saldırısı dünya basınında! Çarpıcı başlıklar atıldı

TUSAŞ'ın terör saldırısına uğraması dünya basınında geniş yankı buldu. Saldırıya dair çarpıcı başlıklar atıldı ve olay büyük bir şokla karşılandı. Uluslararası medya organları, Türkiye'nin önde gelen savunma şirketi TUSAŞ'ın hedef alınmasına gazetelerinde yer verdi.

Dün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan yerleşkesine terör saldırısı düzenlendi. 

5 şehidin  22 yaralının olduğu terör saldırısı dünya basınında büyük yankı buldu.

THE WASHİNGTON POST

Amerika'nın The Washington Post gazetesi, “Havacılık şirketine yönelik terör saldırısında en az 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı” şeklinde bir manşet atarken haberinde, Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına da yer verdi. 

Yerlikaya'nın saldırıyı terör örgütü PKK'nın düzenlediğine ilişkin sözleri de haberde yer aldı.

THE WALL STREET JOURNAL NE YAZDI?

The Wall Street Journal ise haberinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BRICS zirvesindeki saldırıyı kınayan sözlerini yazdı. 

Haber, iki saldırganın çatışmada öldürüldüğünü kaydetti. 

THE NEW YORK TİMES “TERÖR SALDIRISI” DEDİ

The New York Times da manşetinde terör saldırısı ifadesine yer verirken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki terör örgütü PKK hedeflerine yönelik operasyonu da bildirildi. Gazete 32 hedefin imha edildiğini de yazdı.

BBC: ingiltere, pkk'yı terör örgütü olarak görüyor

İngiliz BBC kanalı, saldırı anına ilişkin görüntüleri paylaşırken PKK'nın İngiltere tarafından da terör örgütü olarak tanındığını da bildirdi. 

Öte yandan TUSAŞ'ın Türkiye'nin havacılık endüstrisinde önemli bir rolünün olduğu da belirtildi. 

CNN INTERNATIONAL: PKK, ABD İÇİN DE TERÖR ÖRGÜTÜ

CNN International da "Türk Havacılık ve Uzay Şirketine Yönelik 'Terör' Saldırısında 5 Kişi Öldü" manşetli haberinde; şehitlerin arasında TUSAŞ çalışanları ve bir de taksicinin olduğu bilgisini verdi. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın Avrupa Birliği ve ABD tarafından da terör örgütü olarak tanındığını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *