"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2516 %-0.04
37,0303 %0.04
2.300.788 %-0.329
3.027,33 -0,02
Ara
İşçi Haber Gündem WHO, Kuzey Kore'ye Kovid-19 yardımı gönderiyor

WHO, Kuzey Kore'ye Kovid-19 yardımı gönderiyor

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Çin'in sınır limanı Dalian üzerinden Kuzey Kore'ye KOVID-19 yardımı gönderdiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Kuzey Kore'nin virüsü dışarıda tutmak için sıkı sınır karantinalarını hafiflettiğine dair birkaç işarete rağmen, Çin'in sınır limanı Dalian üzerinden Kuzey Kore'ye KOVID-19 yardımı gönderdiğini söyledi.

DSÖ, Eylül ayı sonuna kadar olan dönemi kapsayan Güney ve Doğu Asya için son haftalık raporunda, Kuzey Kore sınırına yakın Çin'deki Dalian limanı üzerinden sevkiyatlara başladığını söyledi.

Ajans, "DSÖ, DPR Kore'yi temel KOVID-19 tıbbi malzemeleriyle desteklemek için , stratejik stoklama yaptı ve DPR Kore'ye daha fazla sevkiyat için Çin'in Dalian limanı üzerinden sevkiyata başladı." Dedi.

DSÖ, yardımın gerçekten Kuzey Kore'ye ulaşıp ulaşmadığı konusunda ayrıntı vermedi ve ajansın bir sözcüsü yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Hepsinin sonuçları negatif çıktı

Kuzey Kore, geçen yıl koronavirüs pandemisi başladığında sert kısıtlamalar getirerek sınırlarını ve diğer önlemleri ulusal hayatta kalma meselesi olarak gördüklerini belirtti.

WHO'nun bildirdiğine göre, 23 Eylül itibariyle en az 40.700 kişi koronavirüs testi oldu ve hepsinin sonuçları negatif çıktı.

Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetkililer, Kuzey Kore'nin, ülkede hiçbir zaman koronavirüs vakası olmadığı iddiasına şüpheyle yaklaştılar, ancak herhangi bir salgın belirtisiyle aksini kanıtlayamadılar.

Güney Kore'nin Kuzey ile ilişkileri yürüten birleşme bakanlığından bir yetkili, Çin gümrük verilerinin Kuzey Kore ile Çin arasındaki deniz nakliye yollarının açıldığını gösterdiğini, ancak iki ülke arasındaki kara yollarından mal hareketine dair bir işaret tespit edilemediğini söyledi.

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *