"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2370 %0.05
37,0369 %0.03
2.305.339 %-0.011
3.015,16 0,76
Ara
İşçi Haber Gündem Yapay sendika balonu patladı: Sahte istatistikleri ortaya çıktı!

Yapay sendika balonu patladı: Sahte istatistikleri ortaya çıktı!

Adeta kan kaybeden Hizmet İş Sendikası, suni rakamlar ilave ettirme ricalarıyla ülkenin en büyük sendikası olma rolünü devam ettirmeye çabalıyor.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve heyetinin Özgür Özel’e olan ziyareti gündeme oturdu. Neler konuşulduğu tam olarak açıklanmayan görüşmede, gerçekler ortaya çıktı.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerin siyasi sonuçları olduğu kadar, çalışma hayatına ilişkin sonuçları da karşımıza çıktı. Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerinde gerçekleşen iktidar değişiklikleri, belediyelerde örgütlü sendikal tercihlere de yansıdı. AK Parti’den Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen belediyelerde yara alan Hizmet-İş Sendikası, çareyi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kapısını çalmakta buldu.


 
AK Partili belediyelerde bürokratik temasları sayesinde üye kazanan Hizmet İş Sendikası, belediyelerdeki değişimlerde kaybettiği temasları nedeniyle güç kaybı yaşıyor. Son yerel seçimlerin öncesinde, AK Partili Mamak ve Altındağ belediyeleri önünde Hizmet İş Sendikası olarak eylemler gerçekleştiren Arslan, belediye çalışanı olan üyelerindeki erimelerin önüne geçmek için bu sefer de Özgür Özel ile görüştü.

Görüldüğü üzere %40-45 oranında üye kaybeden Hizmet İş Sendikası'nı adeta ateş sarmış durumda. Arslan, Özgür Özel'den umduğu cevabı bulamayınca, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın yanında soluğu aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın web sitesinde her yıl ocak ve temmuz aylarında yayınladığı sendika üye sayılarına ilişkin istatistikler, AK Parti iktidarında, Hizmet İş Sendikası'nın üye sayısını artırdığını gösteriyor. Görünen o ki, Mahmut Arslan önceki dönemlerde de yaptığı üzere istatistiklere suni rakamlar ilave ettirme ricasıyla ülkenin en büyük sendikası olma rolünü devam ettirmeye çalışıyor. Ancak yapay sendikacılık balonu sönmek üzere.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *