"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2381 %0.05
37,0161 %-0.03
2.312.918 %0.381
3.022,67 1,02
Ara
İşçi Haber Gündem Yedikule Hisarı'nda drone yarışları heyecanı

Yedikule Hisarı'nda drone yarışları heyecanı

FAI Drone Yarışları Dünya Kupası'nın ayaklarından 2024 Türkiye Drone Yarışı'nda sıralama turları yapıldı.

Yedikule Hisarı'nda düzenlenen drone yarışları, açılış seremonisi ve sıralama turlarıyla başladı. Etkinliğe katılan Anadolu Ajansı Spor Kulübü sporcusu Emrullah Yılmaz, sıralama turlarının kendisi adına iyi bir başlangıç yaptığını belirtti. İlk turda başarılı bir süreye imza attıklarını ifade eden Yılmaz, "İkinci turda arkadan başka bir drone'un çarpmasıyla pilimiz hasar aldı. Ama bunun dışında şu ana kadar her şey gayet güzel geçti. Piste ve ortama alıştık." dedi.

Yılmaz, FPV (First Person View) drone’ların medyada nasıl kullanıldığına da dikkat çekerek, "Eskiden helikopterle çekilen görüntüler artık FPV drone aracılığıyla elde ediliyor. Bu dronelar yalnızca hız için değil, aynı zamanda sinema filmleri çekmek için de kullanılıyor." şeklinde konuştu. Anadolu Ajansı'nın FPV dronelar ile çekim yapma konusunda sürekli bir çalışma içinde olduğunu belirten Yılmaz, 2024 yılında dünya çapında düzenlenecek yarışların Türkiye ayağında kulübün yer alacak olmasının kendisi için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Genel Müdür Serdar Karagöz'ün liderliğinde, her alanda en iyisi olmak için çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Anadolu Ajansı Spor Kulübü Takım Koçu Muhammet Simek de organizasyona katılımlarının önemine değindi. "Bu alanda yeni bir kulübüz. En büyük avantajımız, çalışanlarımızdan oluşan bir ekip ile yarışmaya katılıyor olmamız." diyen Simek, sıralama turlarının ardından eleme ve finallerin yapılacağını belirtti. Ayrıca, Anadolu Ajansı'nın insansız hava aracı konusunda önemli bir konumda olduğunu ifade etti. "Dışarıdan bakıldığında yalnızca haber alanında drone kullanıldığı düşünülebilir; ancak biz 150 drone ve 230 pilotla medyada dünyanın en büyük insansız hava aracı filosuna sahibiz." dedi.

Simek, drone yarışlarının popülaritesinin her geçen gün arttığını ve özellikle gençlerin bu spora büyük bir ilgi gösterdiğini vurguladı. "Sporla teknolojinin birleşimi, ilgiyi artırıyor. Drone yarışları; beceri, bilgi, teknik ve hızlı düşünme kabiliyeti gerektiren bir spor dalıdır." ifadesini kullandı. Ayrıca, Genel Müdür Serdar Karagöz'ün gençleri bu spora kazandırmak amacıyla ilerleyen dönemlerde atılımlar yapacağına inandığını ekledi.

Etkinlikte ayrıca, Türk Hava Sporları Federasyonu’na bağlı hakem Musa Serdar Terzioğlu'nun da görev alacağı belirtildi. Yarın yapılacak sıralama turlarının ardından, rakiplerini geride bırakan sporcular eleme yarışlarında mücadele edecek. Başarıyla ilerleyen yarışmanın final turunda en iyi performansı gösteren sporcular sahne alacak ve izleyicilere heyecan dolu anlar yaşatacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *