"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
34,2314 %-0.14
37,0830 %0.25
2.320.889 %2.131
3.004,57 0,39
Ara
İşçi Haber Gündem Yenidoğan Çetesi hemşiresinden skandal itiraflar: Kıvırmaya çalıştım!

Yenidoğan Çetesi hemşiresinden skandal itiraflar: Kıvırmaya çalıştım!

Türkiye, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) para almak için yeni doğan bebekleri kasıtlı olarak ölüme terk eden Yenidoğan Çetesi ile sarsıldı.

Soruşturma kapsamında 22 şüpheli tutuklanırken, şimdiye kadar 12 bebeğin ölümüne neden olan çetenin liderinin Dr. Fırat Sarı olduğu ortaya çıktı. Çetenin Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde gerçekleştirdiği skandal uygulamalar kamuoyunu dehşete düşürdü.

Tüyler Ürperten Detaylar

İl Sağlık Müdürlüğü’nün denetimleri sırasında çete üyelerinin usulsüzlükleri ortaya çıktı. Çete üyesi hemşire Ceren Hatice Kırım, savcılık fezlekesine yansıyan ifadelerinde yaşananları ayrıntılarıyla anlattı. Denetim sonrası örgüt yöneticilerinden İlker Gönen ile yaptığı görüşmede, Kırım’ın hastanedeki yoğun bakım kapasitesinin aşılması üzerine bebekleri gizlemek için yaptığı itiraflar şok etkisi yarattı.

Yenidoğan çetesi bebekleri nasıl öldürdü, hangi hastanelerle işbirliği  yaptı? - 18.10.2024, Sputnik Türkiye

"Kıvırmaya Çalıştım"

Hemşire Kırım’ın savcılık fezlekesine giren sözleri, çetenin hastanedeki skandal uygulamalarını gözler önüne serdi:

“Denetim için geldiler. Mahvettiler bizi. Çok detaylı incelediler. Hastaları saydı ve ben aşağıda bebek odasına son anda 112'nin getirdiğini yollayabildim. 27 tane vardı alanda. Kıvırmaya çalıştım”

"İçeri Atmasalar Yeter"

Kırım'ın başka bir görüşmede, denetimlerin ardından usulsüzlüklerin açığa çıktığını fark ettiği ve paniğe kapılarak şu ifadeleri kullandığı ortaya çıktı:

"Her türlü işi, yolsuzluğu, usulsüzlüğü ortaya çıkardılar. Kovanımıza çomak soktular. Çok derin bir iş var. Nokta atışı yaptılar. Sonum hayrolsun. İçeri atmasalar yeter"

SGK’ya Sahte Faturalar ve İlaç Usulsüzlükleri

Savcılık tespitlerine göre, Kırım’ın hastaların basamak derecelerini değiştirerek SGK’dan fazla ücret talep ettiği, Currosurf ve Infasurf ilaçlarını hastalara kullanılmış gibi gösterip kayıt dışına çıkardığı belirlendi. Ayrıca epikriz raporlarını düzenleyerek usulsüzlük yaptığı tespit edildi. Çete lideri Dr. Fırat Sarı’nın sahibi olduğu Medisens Sağlık Hizmetleri üzerinden ilaçların toplandığı da soruşturma dosyasında yer aldı.

SGK "yenidoğan çetesi" incelemesinin titizlikle yürütüldüğünü açıkladı

Savcılığın elde ettiği verilere göre, çete üyesi Hasan Basri Gök de ifadesinde Ceren Hatice Kırım’ın epikriz raporlarıyla oynadığını ve sahte dosyalar hazırladığını anlattı. Kan gazı değişimlerine ilişkin sahte uygulamaların da çete tarafından düzenli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *