"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber Gündem Yenidoğan çetesi operasyonunun kahramanı Savcı Yavuz Engin'den çarpıcı açıklamalar!

Yenidoğan çetesi operasyonunun kahramanı Savcı Yavuz Engin'den çarpıcı açıklamalar!

İstanbul'da "Yenidoğan Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü, bebeklerin yasadışı yollarla alınıp satılmasıyla ilgili faaliyetlerde bulunuyordu. Bu çeteyi çökertmek için uzun bir soruşturma süreci yürüten Savcı Yavuz Engin, çetenin lideri Mustafa Kemal Zengin’in kendisini makamında tehdit etmesine rağmen cesaretle hareket etti. Engin, Zengin'in tutuklanmasında aktif rol oynayarak çeteyi çökertmeyi başardı. Savcı Yavuz Engin, bu önemli operasyonun ardından ilk kez konuştu. Engin, soruşturma sürecini ve yaşanan olayları detaylarıyla paylaştı. İşte o konuşmanın içeriği...

İstanbul'da onlarca bebeğin ölümüne sebep olan "Yenidoğan Çetesi"ni çökerten Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, yaşadığı zorlu süreci ve operasyonun detaylarını ilk kez paylaştı. Engin, bu mücadelede ölümü göze aldığını belirterek, "Bunun gibi birçok büyük operasyona imza attık. Ancak bu medyaya düştüğü için gündem oldu. Devlet bir görev vermişse en iyisini yaparım. Kimseden etkilenmeden, kimseden korkmadan, ölmeyi göze alarak bu Cumhuriyet Savcısı üniformasını giyiyorum." dedi.

Çetenin lideri Mustafa Kemal Zengin, Engin’i makamında ziyaret ederek tehdit etmiş ve fotoğraf çektirmek istemişti. Engin, Zengin’in tutuklanması sırasında onunla aynı karede yer alarak dikkat çekti.

Çetenin mağduru aileler, Savcı Engin’e destek mesajları yağdırarak, adaletin yerini bulmasında Engin'in büyük rol oynadığını ifade etti. Engin, bu desteklerin kendisi için "en büyük onur" olduğunu dile getirerek, "Kurt kapanına girerek kucağımıza düşen suçlular, Türk adaletinin elindedir," şeklinde konuştu.

Görevini yerine getirdiğini belirten Engin, "Makamlar, unvanlar önemli değil. Devlet bir görev vermişse en iyisini yaparım. Bugün nasıl bir çeteyi çökerttiysek, yine aynı şekilde durmadan görevimize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Almanya'da doğan ve Türkiye'de eğitimini tamamlayan Savcı Engin, uzun yıllar Manisa Saruhanlı'da görev yaptıktan sonra Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı. Son dönemde yürüttüğü soruşturmalarla dikkat çeken Engin, özellikle "Yenidoğan Çetesi" operasyonuyla Türkiye'de büyük yankı uyandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *