"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,8806 %0.04
36,7891 %0.44
3.523.521 %2.69
3.045,75 -0,01
Ara
İşçi Haber Gündem Yerli malı haftası ne zaman başlıyor? İşte tarih ve kutlama detayları

Yerli malı haftası ne zaman başlıyor? İşte tarih ve kutlama detayları

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de kutlanır ve yerli üretim, tasarruf ve bilinçli tüketim konusunda farkındalık yaratmayı hedefler. Bu hafta boyunca okullarda düzenlenen etkinliklerde yerli malların kullanımı ve ulusal ekonomiye katkı sağlamak ön plana çıkar.

Yerli Malı Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan bir haftadır. Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak bilinen bu hafta, yerli mal kullanımını teşvik etmek, tutumlu olmanın önemini vurgulamak ve yerli üretimin desteklenmesini sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanır. Okullarda düzenlenen etkinliklerde şiirler okunur, konuşmalar yapılır, oyunlar ve skeçler sergilenir.

Yerli Malı Haftası’nın temelleri, I. Dünya Savaşı sonrası Türkiye'de yaşanan ekonomik sıkıntılarla atılmıştır. 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi'nde, ülke ekonomisinin bağımsızlığının korunması, yerli malların üretilmesi ve kullanılmasının önemi vurgulanmıştı. 12 Aralık 1929'da dönemin başbakanı İsmet İnönü, TBMM'de yaptığı konuşmasında ulusal ekonomi ve yerli malının kullanımına dikkat çekti. 1946 yılında ise bu tarih, Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlandı. 1983'te ise bu haftanın adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Yerli Malı Haftası'nın Önemi Nedir?

Yerli Malı Haftası’nın en önemli amacı, yerli tüketimin arttırılması ve halkın bilinçli tüketici olmasıdır. Bu hafta boyunca yerli malı kullanmanın ve tasarruf yapmanın önemi vurgulanır. İnsanların harcamalarını yaparken yerli üretim tercih etmeleri, ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, tutumlu olmak ve yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Bu hafta, tüketicileri yerli ürünleri tercih etmeye ve bilinçli alışveriş yapmaya teşvik eder.

Yerli Malı Haftası okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanır. Öğrenciler, yerli üretim ve yerli malların kullanımına dair çeşitli etkinlikler düzenler; şiirler okur, skeçler ve gösteriler sunar. Öğrencilere, yerli malının önemi anlatılır ve ulusal ekonominin kalkınması için yerli ürünlerin tercih edilmesinin gerekliliği anlatılır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *