"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3449 %-0.01
37,3970 %0.01
2.356.223 %-1.558
3.020,55 -0,07
Ara
İşçi Haber Gündem YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİNİN ÖNEMİ

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİNİN ÖNEMİ

Şekerİş Başkanı Gök, yerli ve milli üretimin öneminin, salgın dönemine damga vurduğunu söyledi

Şekerİş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, Kovid19 salgınının gıda ve tarım sistemini dönüştürmek için büyük bir fırsat iklimi yarattığını belirterek, milli ve yerli üretimin öneminin bu döneme damgasını vurduğunu söyledi.

Şekerİş'in 22. Olağan Genel Kurulu, Büyük Anadolu Otel'de başladı.

Gök, açılış konuşmasında, Kovid19 salgının mevcut gıda ve tarım sistemini dönüştürmek için büyük bir fırsat iklimi yarattığını belirterek, "Tüm dünyada ithal ham maddeye dayalı üretim modellerinin zafiyeti karşısında milli ve yerli üretimin ne denli önemli olduğu bu döneme damgasını vurdu." ifadesini kullandı.

Konuşmasında, kamu şeker fabrikalarının, özelleştirme kapsam ve programından çıkarılarak Türkiye Varlık Fonuna aktarıldığını anımsatan Gök, "Önümüzdeki süreçte, şeker sanayimize yönelik hızla yapısal iyileşme kararları alınmadan, ham madde garanti altına alınmadan, denetim etkin hale getirilmeden, paydaş iş birliği geliştirilmeden, Türkşeker'in sürdürülebilirliği mümkün olamayacaktır." dedi.

Gök, şekerde yatırım programlarının yeniden tesis edilmesi, yerinde istihdam politikaları uygulanması ve milli bir hafızayla strateji planı yapılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Örneğin, bugün ülkemiz şeker de ihracat olanağı bakımından büyük bir tehdit altındadır. Geçmişte önemli miktarda şeker ithal eden Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin son 10 yılda ham şeker rafinerilerine yaptıkları yatırımlarla ithalatları yüzde 58 küçülmüştür. Yıllardan beri özellikle altını çizdiğimiz bir konu olan C şekeri üretimindeki ısrarımızın ne denli haklı olduğu, bugün daha iyi anlaşılmaktadır. Dolayısıyla ülkemizde, şeker şirketlerine kotaları ölçüsünde C şekeri üretimi için bir zorunluluk getirilmesi gerekmektedir."

Şeker sanayinde teknik bilgi ve deneyimin önemine değinen Gök, "Geçici işçilerinin kadroya alınması, Türkşeker'in sağlıklı işleyişi ve geleceği için olmazsa olmazlardandır." dedi.

Türkİş Başkanı Atalay'dan aşı çağrısı

Türkİş Başkanı Ergün Atalay da Kovid19 salgını döneminde çarkların işçilerin sayesinde döndüğünü belirterek, "Gıdada, ulaştırmada, enerji ve sağlıkta döndürdüler, yaşamın her alanında döndürdüler ve döndürmeye devam ediyorlar. Özellikle sağlık çalışanlarımıza en başından en sonuna kadar, 1 milyon 250 bin civarı çalışan sağlık ordusuna, şahsım adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Atalay, Kovid19 salgınına karşı aşının çok önemli olduğuna işaret ederek, tüm işçilerden aşılarını yaptırmalarını istedi. Şekerİş'in 22. Olağan Genel Kurulu'nda yarın seçim yapılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *