"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2681 %0.02
36,9719 %-0.09
2.278.610 %-0.99
3.030,37 0,08
Ara
İşçi Haber Gündem Yine sağlıkçılar yine ŞİDDET!

Yine sağlıkçılar yine ŞİDDET!

Sağlıkçılara şiddet haberlerinin sonu gelmiyor. Şiddet haberi bu sefer Ağrı'dan geldi. Hasta yakınıyla yaşadığı münakaşa sonucu darp edilen sağlık çalışanı kanlar içinde kaldı.

Son zamanlarda artan sağlık çalışanlarına şiddet haberlerinin arasına bir yenisi daha eklendi. İnsanlığa hizmet için canla başla çalışan sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.

Sağlıkta şiddet haberi bu sefer Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden geldi. Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde veri hazırlama görevinde yer alan Ömer Söylemez, bir hasta yakınıyla sıra numarası yüzünden tartışma yaşadı. Tartışma sonrası yaşanan korkunç olayda Söylemez, hasta yakını tarafından darp edilerek kanlar içerisinde bırakıldı.

Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesi’nde veri hazırlama  görevlisi olarak çalışan Ömer Söylemez, sabah saatlerinde sıra numarası verirken hasta yakınının, randevusu olmadığı halde hastasını muayene ettirmek istemesi hasebiyle Söylemez ile hasta yakını arasında sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan münakaşa sonrası olay yatıştırıldı. Meselenin orada son bulduğunu zanneden sağlık çalışanı Söylemez ise işine kaldığı yerden devam etti. 

Elindeki Cisimle Arkasından Saldırdı!

Saldırgan hasta yakını, daha sonra Söylemez’e arkadan yaklaşarak elindeki cisim ile vurmaya başladı. Uğradığı saldırı sonucu sağlık personeli, kanlar içinde kaldı. Güvenlik görevlileri ve çevredeki diğer vatandaşların müdahalesiyle saldırgan etkisiz hale getirildi.

Dehşet anları güvenlik kameraları saniye saniyesine kaydetti. Korkunç olayda Ömer Söylemez darp raporuyla beraber saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Devlet Sert'ten Şiddete Sert Tepki!

Öz Sağlık-İş Sendikasının Genel Başkanı Devlet Sert, sağlık çalışanlarının Covid-19 şartlarında mücadele ederek, bu yolda canından olan hiçbir sağlık emekçisini yalnız bırakmadığını dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Servisi'nde, güvenlik görevlisi yumruklanarak darp edildi. Bunun üzerine Öz Sağlık- İş Sendikasının Genel Başkanı Devlet Sert tepkisini ortaya koyarak bu durumu kınayacak nitelikte ifadelere yer verdi.

"Ne Yapılması Gerekiyorsa Acilen Yapılmalı"

Saldırı sonrası Öz Sağlık- İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, başta şiddete maruz kalan sağlık personeli Ömer Söylemez'e geçmiş olsun dileklerini iletirken sağlıkçıya uygulanan şiddeti kınamanın bir çözüm olmadığını da belirtti. Genel Başkan Sert, olayla ilgili:

"Devletimiz, Bakanlığımız neyi beklemektedir? Sağlık çalışanları can kayıplarının, darp olaylarının, sözlü, fiziksel ve psikolojik şiddetin odağı haline geldi. Caydırıcı ceza, tedbir, eğitim, farkındalık, ne yapılması gerekiyorsa hiç vakit kaybedilmeden tamamlanmalıdır." dedi.

Şiddet Mağduru Sağlık Personeline Öz Sağlık- İş Sendikası Sahip Çıktı

Öz Sağlık- İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Hakan Yıldırım ve yönetimi, olayın yaşandığı andan itibaren Ömer Söylemez’in üzerinden yardımını eksik etmedi. Mağdur sağlık personelinin tedavisinin yaptırılmasının ardından şiddet mağduru çalışan, sendika tarafından evinde ziyaret edildi.

Son günlerde artan sağlıkta şiddet haberleri yüzünden sağlık çalışanları da tedirgin. Çaresiz çalışanlar, devletin bir an önce konuyla ilgili bir çözüm üretmesini bekliyor.

Bunlara da göz atabilirsiniz

 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *