"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2517 %-0.03
37,0413 %0.09
2.304.856 %-0.741
3.032,11 0,14
Ara
İşçi Haber Gündem Yürüyerek gittiği hastanede hayatını kaybetmişti: Küçük Yüsra'nın otopsi raporu çıktı

Yürüyerek gittiği hastanede hayatını kaybetmişti: Küçük Yüsra'nın otopsi raporu çıktı

Bursa'da bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye başvuran 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun ölümü, aile tarafından yanlış serum verilmesi nedeniyle yaşandığı iddiasıyla gündeme geldi.

Olay, 19 Mayıs Pazar günü meydana geldi. Yüsra Türkoğlu'nun ebeveynleri, Cemil ve Azime Buse Türkoğlu, bahar nezlesi nedeniyle kızlarını saat 20.00 sularında Bursa Şehir Hastanesi'ne götürdü. Tedavi sürecinde iddiaya göre yanlış serum uygulandı ve Yüsra, serumun takılmasının ardından yaklaşık yarım saat içinde fenalaşmaya başladı. 

Durumun ciddiyetini fark eden başka bir doktor, ailenin bu konuda bilgilendirildiğini ve Yüsra'nın hastalığının kötüye gittiğini belirtti. Türkoğlu ailesinin açıklamasına göre, küçük Yüsra 10 saat boyunca aynı sedyede bekletildi. Gözleri şişen, karnında ağrı ve tansiyonu düşen Yüsra, sabah saatlerinde kardiyoloji doktoru tarafından kontrol edildiğinde kritik bir durumda olduğu ifade edildi. Yüsra yoğun bakıma alındı, kalbi durduğu için entübe edildi, ancak maalesef kurtarılamadı. Cenazesi Bursa Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda, Yüsra Türkoğlu'nun ölümüne yol açan ilaçların tedavi seviyesinde olduğu ve toksik maddeler içermediği belirtildi. Raporda, Yüsra'nın ölümünün kalp kası enfeksiyonu ve gelişen komplikasyonlar sonucunda gerçekleştiği ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *