"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,3447 %0.31
37,3038 %-0.19
2.397.302 %-1.022
3.031,59 0,37
Ara
İşçi Haber Kardeşlerinin kök hücresiyle şifaya kavuştular

Kardeşlerinin kök hücresiyle şifaya kavuştular

- Gaziantep ve Elazığ'da yaşayan iki lösemi hastası, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre ve Aferez Ünitesindeki operasyonlarla sağlığına kavuştu - İbrahim Halil Sinç: - "Kardeşimden 2 saatte alınan kök hücre bana 10 dakikada aktarıldı. Çok iyiyim. Hiçbir sıkıntım yok, rahatım, sağlığım yerinde"

MALATYA (AA) - YETER ERDİNE - Gaziantep ve Elazığ'da yaşayan iki lösemi hastası, kardeşlerinden alınan kök hücrelerle sağlıklarına kavuştu.

Gaziantep'te yaşayan İbrahim Halil Sinç'e (45) 6 ay önce lösemi tanısı konuldu. Memleketinde kemoterapi aldıktan sonra Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre ve Aferez Ünitesine sevk edilen Sinç'e, iliğinin uyumlu olduğu tespit edilen ablası Celile Şiraz'dan (53) alınan kök hücre nakledildi.

Elazığ'da yaşayan Erkan Çelikkol'a (43) ise 2 yıl önce lösemi tanısı konuldu. Ağabeyi Özcan Çelikkol'dan (48) 2 yıl önce alınan kök hücrenin nakledilmesiyle hayata tutunan Erkan Çelikkol, hastalığının nüksetmesi üzerine yeniden Turgut Özal Tıp Merkezine başvurdu. Özcan Çelikkol, kardeşine yeniden kök hücre bağışında bulunarak sağlığına kavuşmasını sağladı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre ve Aferez Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine, son 4 yıldır ülkede en fazla kemik iliği nakli yapan merkez olduklarını belirtti.

Erkurt, kök hücre nakillerinin eskiye göre daha kolay yapıldığını aktararak, önceki yıllarda ameliyathanede cerrahi şartlarda kalça kemiğinden kök hücre aldıklarını şimdi ise aferez cihazları girişiyle bunu koldan yaklaşık 2 saat içerisinde gerçekleştirdiklerini söyledi.

- Çay, kahve içerken kök hücresi toplanıyor

Kan kanseri İbrahim Halil Sinç'in ablasından, myeloblastik lösemi tanılı Erkan Çelikkol'un da ağabeyinden aldıkları kök hücreleri kullandıklarını anlatan Erkurt, "Donör olmak vericiye zararlı, diyenlere karşı Özcan bey güzel bir örnek. İkinci kez kardeşine kök hücresini verdi. Gerekirse bir insan iki kez donör olabiliyor. Kök hücre toplanırken donörler de çayını, kahvesini içebiliyor." dedi.

- 10 dakikalık kök hücre nakliyle sağlığına kavuştu

İbrahim Halil Sinç, kan kanseri teşhisinin ardından Gaziantep'te 4 kür kemoterapi aldığını daha sonra Malatya'ya gönderildiğini belirtti.

İki haftalık takibin ardından kök hücre naklinin yapıldığını anlatan Sinç, "Çok basit bir işlem. Hiçbir zorluk yaşamadım. 2 saatte kardeşimden alınan kök hücre bana 10 dakikada aktarıldı. Çok iyiyim. Hiçbir sıkıntım yok, rahatım, sağlığım yerinde." diye konuştu.

- İkinci kez kök hücre bağışında bulundu

Bağışçı Özcan Çelikkol da kardeşine 2 yıl önce lösemi tanısı konulduğunu ifade ederek, "Kardeşime kemik iliği bağışçısı oldum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hastalığı nüksedince ikinci kez kemik iliği veriyorum. Bütün herkese kemik iliği vermelerini öneririm. Hiçbir sıkıntısı yok. Bağış yaparken bir yandan da çayımı, kahvemi içtim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *