HAK-İŞ'ten yapılan açıklamaya göre Arslan, Kamu Çerçeve Protokolü konusundaki öneri ve beklentilerini Bakan Bilgin'e sundu.

Hatırlanacağı üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile 17 Nisan 2023 tarihinde yapılan görüşmede, sendikanın 15.000 TL taban ücret ve yüzde 45 zam talebine, Bakanlık tarafından, taban ücret için 12.000 TL ve ilk altı ay için yüzde 40 civarında ücret zammı teklif edilmişti. HAK-İŞ verilen rakamları yetersiz bularak,kabul etmemişti.

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

EN KISA ZAMANDA UZLAŞMA SAĞLANACAK

Protokolün işçi kesiminin talepleri dikkate alınarak en kısa zamanda sonuçlandırılmasını talep eden Arslan, en kısa zamanda bir uzlaşma sağlanacağına inandıklarını belirtti.

15. OLAĞAN GENEL KURUL YAPILACAK

Arslan, Bakan Bilgin'i, HAK-İŞ'in 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceği 1 Mayıs kutlamaları ile 11 Mayıs'ta Ankara'da "Emeğin Evrensel Gücü: HAK-İŞ" temasıyla gerçekleştirilecek 15. Olağan Genel Kurul'a davet etti.