Hastanelerdeki bilgi işlem personellerinin 2018 yılında kadro dışına çıkarılmasıyla ortaya çıkan eşit işe eşit ücret ve kadro talepleri, büyük bir mücadeleyle devam ediyor.

HBYS-DER, Kocaeli'nde Hak-İş'in düzenleyeceği mitinge katılırken, Bursa'da Türk-İş ile birlikte 1 Mayıs alanında seslerini duyurmaya çalıştılar.

Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Çalışanları Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HBYS-DER) üyeleri, kendilerine verilen kadro sözlerinin yerine getirilmesini istiyor. Düşük ücretlerle yaşam mücadelesi verdiklerini belirten HBYS-DER üyeleri, 696 sayılı KHK'nın 23. Maddesi gereğince 2018'de binlerce hastane bilgi işlem personelinin kadro dışına çıkarıldığını ifade ediyor.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Son aylarda yüksek enflasyon karşısında temel gıda ürünlerini bile almakta gücük çeken, faturalarını ödemekte zorlanan işçiler, ülkenin dört bir yanında iş bırakarak, grev yaparak ücretlerine ek zam yapılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve kadroya alınmayı talep ediyor. Aynı işi yaptıkları kişilerle eşit maaş ve eşit haklara sahip olmak isteyen hastane bilgi işlem personelleri bir an önce yaşanan bu haksızlığın bitmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Editör: Zeynep Peksoy