Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda gerçekleştirilen programa, İngiltere'deki Türk doktorlar, büyükelçilik çalışanları ve basın mensupları katıldı.

AA-20240313-33982220-33982218-INGILTEREDE_YASAYAN_TURK_DOKTORLAR_14_MART_TIP_BAYRAMI_ETKINLIGINDE_BULUSTU

Büyükelçi Ertaş, yaptığı konuşmada, hekimlik mesleğinin çok onurlu ve bir o kadar da zorlu olduğunu belirterek, hayat boyu öğrenmek ve yenilikleri keşfetmek zorunda olan doktorların daimi öğrencilik hayatı yaşadığını ifade etti.

Kovid-19 salgını sırasında hekimlerin her toplum için ne kadar önemli olduğunun tekrar hatırlandığını söyleyen Ertaş, “Pandemide hayatını yitiren sağlık çalışanlarını rahmetle anıyoruz." dedi.

Konuşmasında, İngiltere'de çalışan Türk doktorların bilgi ve birikimlerini Türkiye'deki meslektaşlarıyla paylaşmalarının ve ortak projeler yürütmelerinin önemine dikkati çeken Ertaş, "İngiltere Türk toplumu içinden de nice Aziz Sancar'lar çıkmasını ümit ediyoruz." dedi.

AA-20240313-33982220-33982214-INGILTEREDE_YASAYAN_TURK_DOKTORLAR_14_MART_TIP_BAYRAMI_ETKINLIGINDE_BULUSTU

Gazze'deki fiziki yıkımın temizlenmesi 14 yıl sürebilir Gazze'deki fiziki yıkımın temizlenmesi 14 yıl sürebilir

Ertaş, Türkiye'nin sağlıkta ve sağlık turizminde bir marka olduğunun altını çizerek, Kovid-19 salgını sırasında Türkiye'nin sağlık sisteminin başarısının tescillendiğini, artık birçok hastanın tedavi için Türkiye'yi tercih ettiğini dile getirdi.

Etkinlik, konuklara Türk yemekleri ikram edilmesinin ardından sona erdi.