iPhone 16 serisine ait maketlerin fotoğrafları paylaşıldı. Bu görüntüler, eylül ayında piyasaya sürülmesi muhtemel telefonların son tasarımlarını gözler önüne seriyor.

Eylül ayında piyasaya sürülmesini beklediğimiz iPhone 16 serisi telefonlar, yeni bir sızıntı ile karşımızda. Sosyal medyada paylaşılan maket görselleri, serideki tüm telefonların genel görüntüsünü ortaya koydu. 

Paylaşılan maket görselleri, iPhone ile iPhone 16 Plus için uzun zamandır gündemde olan dikey kamera kurulumunu bir kez daha ortaya çıkartıyor. iPhone 16 Pro ile iPhone 16 Pro Max ise Apple'ın mevcut tasarımını benimsemeye devam edecek. Ancak Pro modeller, bu kez "Deklanşör Butonu" ismi verilen yeni bir tuşa ev sahipliği yapacak. Bu tuş, kamera kontrolü için kullanılacak.

iPhone 16 tasarımı

Apple, iPhone 15 Pro serisinde radikal bir değişiklik yaptı. Bu değişiklik kapsamında ses butonu gitti ve bunun yerine "Eylem Butonu" geldi. Yeni görseller, iPhone 16 serisinin tüm modellerinde bu tuşun bulunacağını gözler önüne seriyor.

iPhone 16 Pro tasarımı

Apple'ın ABD'de piyasaya sürdüğü Pro model iPhone'larda, daha iyi 5G için "mmWave" anten bulunuyor. Yakalama butonu, bu antenin yerine yerleştirilecek. Bunun doğal bir sonucu olarak ABD'deki iPhone 16 Pro'ların iç tasarımında değişiklik görmemiz mümkün.

Apple bir süredir, Pro modellerin ekran boyutlarında ufak artışlar yapacağı iddiası ile gündemde. Bu iddia, paylaşılan maketlerde de kendini gösteriyor. Buna göre;

  • iPhone 16, 6.1 inç
  • iPhone 16 Pro, 6.3 inç
  • iPhone 16 Plus, 6.7 inç
  • iPhone 16 Pro Plus, 6.9 inç 

boyutunda olacak. 

Kaynak: webtekno

"Türkiye'de Yılın Otomobili" seçiminde finalistler belli oldu "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçiminde finalistler belli oldu