Anadolu Ajansı (AA) Teknoloji ve İnovasyon Direktörü Yakup Şıvka, Konya'da düzenlenen "Yapay Zeka ve İş Dünyasına Yansımaları" başlıklı seminerde, medyada yapay zeka kullanımını ve AA'nın yapay zeka çalışmalarını değerlendirdi.

Medyanın bugün geçmişe göre çok daha hızlı olduğunun altını çizen Şıvka, yapay zekanın da özellikle hız konusunda gazeteciliğe büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

"İyi bir muhabir olmak için iyi bir dijital okur yazar olmanız gerekiyor. İyi bir muhabirin, aynı zamanda iyi bir bilgisayar kullanıcısı olması gerekiyor. İyi bir muhabirin aynı zamanda iyi bir internet medyası kullanıcısı olması gerekiyor. Şimdi buna yeni kavramlar gelmeye başladı; yapay zeka tohumlarını kullanabilen muhabir olmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

“BİLGİSAYARLARIN HABER ÜRETİP YAYIMLADIĞI DÖNEME GİRMEYE BAŞLADIK”

Bilgisayarların da haber ürettiği ve yayımladığı döneme girilmeye başlandığına dikkati çeken Şıvka, "Bunun en güzel örneğini seçimlerde verdik. Veriden veri üreterek, herhangi bir muhabirin eli değmeden, herhangi editörün eli değmeden haberler yayımladık. Biz seçim gecesi 4 bin civarında haberi, hiçbir muhabirin eli değmeden, hiçbir editörün kontrolü olmadan abonelere yayımladık. Nasıl yaptık? Veriye dayanarak. Sahadan gelen bütün sandık verileri elimizde olduğu için bu verilerin yorumlanması tekrardan mümkün." diye konuştu.

Instagram algoritması güncelleniyor! Instagram algoritması güncelleniyor!

Şıvka, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde, Anadolu Ajansının eğitimli ve donanımlı ekibiyle yapay zekanın doğru kullanımının, sürecin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağladığını vurguladı.

Anadolu Ajansının yapay zeka teknolojisinde son gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Şıvka, toplumsal hafızaya entegre edilmiş, Anadolu Ajansı hassasiyetlerine uygun yapay zeka teknolojisi geliştirme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Editör: Elif Zülfigaroğlu