696 sayılı KHK ile kadroya geçen işçiler, bulundukları il ve işyerlerine geçemiyor. Bu da sosyal ilişkilerini, aile birliklerini ve yaşam kalitelerini olumsuz etkiliyor. Bu mağduriyeti yaşayan işçiler, sendikalardan ve yetkililerden destek bekliyor. Tayin hakkının tanınması için mücadele eden işçiler, yaşadıkları sorunların çözülmesini istiyor.
696 sayılı KHK'lı çalışanlar tayin hakkı istiyor
696 sayılı KHK ile kadroya alınan ancak tayin hakkı gibi özlük haklarında iyileştirme yapılmayan işçiler, yaşadıkları mağduriyetlere çözüm bulunması talebiyle yetkililere çağrıda bulunuyor. İşçiler, tayin hakkının verilmesinin hem aile bütünlüklerini koruyacağını hem de çalışma verimliliğini artıracağını belirtiyor.
696 sayılı KHK'lı çalışanlar resen emeklilik uygulaması nedeniyle mağdur oluyor
696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanların tayin hakkı bulunmamaktadır. Bu, çalışanların istedikleri il ve işyerlerine yerleşememelerine, sosyal ilişkilerinin kopmasına ve aile bütünlüklerinin bozulmasına yol açmaktadır.
Bu çalışanlar ayrıca resen emeklilik uygulamasından da mağdur olmaktadır. 47-48 yaşlarında zorla emekli edilen bu çalışanlar, kurumlarına tecrübeleriyle katkı sağlayamamakta, kurumlar da nitelikli işçi kaybı yaşamaktadır. Emekli olduktan sonra da geçimlerini sürdürmek için çalışmak zorunda kalan bu çalışanlar, yaşları nedeniyle iş bulmakta güçlük çekmekte, işsizlik tehlikesiyle karşılaşmaktadır. Bu nedenle mağdur olan çalışanlar resen emeklilik uygulamasının kaldırılmasını talep ediyor.