Sağlık ünvanı taşımak isteyen AM Grup Elemanları, sosyal medya hesabı üzerinden tepkilerini dile getiriyor...
"Gelecek planı kuramamış durumdayız"
"Bu özel günde sağlıkçı sayılmamanın verdiği üzüntüyle kişi, kurum ve kuruluş bağlantısı olmadan ASM Grup Elemanlarının sağlıkçı sıfatı isteyişini sizlere ve devlet büyüklerimize iletmek adına buradayız. Bizler aile sağlığı merkezlerinde grup elemanı olarak çalışan Hemşire, ATT, Tıbbi Sekreter, Ebe, Paramedik ve temizlik personelleriyiz. Doktor arkadaşlarımızın işveren olduğu bir sistemde çalışı birçok haktan mahrum kalmış durumdayız. Giyim yardımı, promosyon, ilave tediye, yer değişikliği gibi haklardan mahrum bırakılmışız doğum izni süt izni gibi konular doktor inisiyatifine bırakılmış şiddet olaylarında beyaz kod verme yetkimiz elimizden alınmıştır, sağlıkçı sıfatının olmadığı işveren ve isten çıkarılan arkadaşın doktor olduğu bu sistemde yıpranmış durumdayız. Yapılan kadro çalışmasında KPSS şartı aranmadan çalışan kamu dışı ASÇ arkadaşlara gelen kadro müjdesi bizleri teğet geçti bu durum hem adalet ve eşitlik ilkesine hem de iş barışını olumsuz yönde etkilemez çok düşük olan maaşlarımızla gelişen ve değişen Türkiye şartlarına uyum sağlamakta zorlanmış durumdayız yarım zamanlı bir üniversite mezunu arkadaşımız 1.945 3000 TL gibi maaşlara çalışmış gelecek planı kuramamış durumdayız iş arkadaşımız olan Doktor arkadaşlarımızla maaş pazarlığı yapmak zorunda kalmışız . Doktor arkadaşalar hasta ve hasta sağlığına ayırması gereken zamanı bu işlere ayırmak durumda kalmıştır.
"Eşit işe eşit maaş diyeceğiz"
Bizler pandemi döneminde sağlıkçı sayılmadık, sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde sağlıkçı sıfatımız olmadığı için sokaktaki görevli arkadaşlara sağlıkçı olduğumuzu ispatlamak için enerji harcadık o dönem gelen maske ve aşılardan kullanmamız kısıtlandı. Deprem oldu sağlıkçı sayılmadık deprem bölgesine gitmek istediğimizde kadrosuz oluşumuz bizlere engel teşkil etti deprem bölgesindeki arkadaşlarımız ise işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.
Sayıları yaklaşık 20 bin kişi olan bu sağlık ordusunun saymakla bitmeyen sorunlarının çözümü özlük hakkı teslimidir, iş güvencesidir, sağlıkçı sıfatıdır kadro teslimidir. Eşit işe eşit maaş diyeceğiz… eşit işe eşit özlük hakkı diyeceğiz ASM Grup Elemanı değil sağlıkçı diyeceğiz
"İş güvencesi isteyeceğiz, kadro isteyeceğiz"
Bu bir adalet ve eşitlik arayışıdır bugün burada yarın başka bir meydanda, Twitter’da, Instagram’da, mecliste, il sağlık müdürlüğünde her geçen gün çok daha gür bir sesle ASM Grup Elemanına özlük hakkı isteyeceğiz, iş güvencesi isteyeceğiz, kadro isteyeceğiz.. Biz inanıyoruz ki değerli devlet büyüklerimiz bu mağduriyetlerin çözümünü sağlayacaktır.. Her konuşmamda sn. Fahrettin Koca’ya ulaşmak istediğimizi söylüyorum bunu söylerken de yüzümde bir tebessüm hep var ASM Grup Elemanlarına Kadro var mı? Sn. Fahrettin Koca sizden koca bir müjde bekliyoruz."
Aile Sağlığı Merkezlerinin işletmeciliğini Aile Hekimleri tarafından yapıldığını söyleyen Şahiner, “Devlet tarafından doktorlara belirli bir para ödeniyor. Doktorlarımız da Aile Sağlığı Merkezlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Maaşlarımızı ödüyor, faturalar vs. Bizim herhangi bir iş güvencemiz yok. Yarın bana doktorum 'çık' derse işten çıkmak zorundayım” diye konuştu.
Seslerini her yerden duyurmaya çalıştıklarını ifade eden Şahiner, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışma oldu. Taşeron sistemini bitirerek, bizleri de devlet güvencesi altına alıp sağlık müdürlüğüne bağlayarak, bu sorun bu şekilde çözülebilir. Biz ulaşabileceğimiz herkese ulaşıp sorunumuzu iletiyoruz. Kamu kuruluşlarında hiçbir taşeron kalmaması gerektiğini söylüyorlar. Umarım bu gerçekleşir çünkü biz 20 bin kişiyiz” dedi.
ASM'lerde çalışan grup elemanları kadro bekliyor
Şahiner, doktorunu bir patron olarak değil bir iş arkadaşı olarak görmek istediğini belirterek son olarak şunları söyledi: “Ben doktorumla maaş konuşmak istemiyorum. Öncelikle bu bir adalet mücadelesi ve adalet arayışıdır. Aynı kurumda çalışıp farklı muamele görmek istemiyoruz. Emeğin, emekçinin hakkının verildiği, ortadaki adaletsizliğin giderildiği, kamu kuruluşunda farklılaştırılmanın yapılmadığı, özlük hakkı, iş güvencesi ve maaşlarımızın artmasını istiyoruz.”