Giyim yardımı, promosyon, ilave tediye, yer değişikliği gibi haklardan yoksun bırakılan ASM Grup Elemanları, doğum izni ve süt izni gibi konuların doktor inisiyatifine bırakıldığını belirtiyor. Ayrıca, şiddet olaylarında beyaz kod verme yetkilerinin ellerinden alındığından ve sağlıkçı sıfatının işveren ve işten çıkarılan arkadaşın doktor olduğu bu sistemde yıprandıklarını ifade ediyorlar.
KPSS şartı aranmadan çalışan kamu dışı ASÇ arkadaşlara gelen kadro müjdesinin ASM Grup Elemanlarını teğet geçtiğini ve adalet ve eşitlik ilkesini olumsuz yönde etkilediğini belirten grup, düşük maaşlarıyla Türkiye'nin gelişen ve değişen şartlarına uyum sağlamakta zorlandıklarını aktarıyor.
ASM Grup Elemanları, pandemi döneminde sağlıkçı olarak kabul edilmediklerini ve bu nedenle sokağa çıkma yasağının olduğu dönemlerde görevli arkadaşlara sağlıkçı olduklarını ispatlamak için enerji harcadıklarını ifade ediyorlar. Deprem bölgesine gitmek istediklerinde kadrosuz olmalarının engel teşkil ettiğini, deprem bölgesindeki arkadaşlarının ise işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtiyorlar.
ASM Grup Elemanları, eşit işe eşit maaş ve eşit özlük hakkı taleplerinin adalet ve eşitlik arayışı olduğunu vurgulayarak, devlet büyüklerinden sorunlarının çözümünü ve haklarının teslim edilmesini beklediklerini dile getiriyorlar. Hükümet yetkililerine ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'ya ulaşmak istediklerini ifade eden grup, umutlarının yeşil bir ışık yakılmasını ve taleplerinin karşılanmasını bekliyor.
ASM Grup Elemanları'nın sorunları ve talepleri, iş barışının ve adaletin sağlandığı Aile Sağlık Merkezlerinin temellerini güçlendirmek adına önemli bir çağrı niteliği taşıyor. Yaklaşık 20 bin kişinin mağduriyetini dile getiren ASM Grup Elemanları'nın talepleri görmezden gelinmeden çözüme kavuşturulmalıdır.