"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri CHP'li Gürer'den staj mağdurlarına destek! "Staj süresi emeklilikte sayılsın"

CHP'li Gürer'den staj mağdurlarına destek! "Staj süresi emeklilikte sayılsın"

CHP’li Gürer, çıraklık ve stajyerlikte geçen sürenin emeklilik için sigorta başlangıcı sayılması gerektiğini söyleyerek staj mağdurlarına destek verdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çıraklık ve kalfalık eğitim alan öğrencilerin bu sürelerinin sigortalılık süreci başlangıcı sayılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi. Çıraklık eğitiminin 3 yıl, kalfalık eğitiminin ise 1 yıl sürdüğüne parmak basan Gürer, bu süreler göz önüne bulundurulduğunda staj ve çıraklık süresinin emeklilikten sayılmasının öğrencilerin gelecekleri açısından önemli olduğunu vurguladı.

Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle, 10 aylık süreçte öğrenci sayısında 6 kat artış yaşandığını ve 1 Kasım itibariyle 950 binin üstüne çıktığını hatırlatan Gürer, “181 farklı dalda başvuru imkanı olan eğitim merkezlerinin nitelikli insan gücüne getireceği dinamizm göz ardı edilmemelidir” uyarısında bulundu. Haftanın 1 gününün okulda, 4 gününün ise işletmelerde çalışarak geçirildiğinin altını çizen Gürer, “Çıraklık eğitiminin 3 yıl, kalfalık eğitiminin ise 1 yıl sürdüğü göz önüne bulundurulduğunda staj ve çıraklık süresinin emeklilikte sayılması bu öğrencilerin gelecekleri açısından oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

Gürer, staj ve çıraklık sürelerinin, emeklilik süreleri hesaplanırken sigorta başlangıç günü olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
İsmail kaya 1 yıl önce
Hakki kim verirse kazanır 99 öncesi durak sigotali sayısı 200 bin cumhur başkanıni yanlıs bilgilendiriyorlar
BEĞENME
0
CEVAPLA
Özcan balcı 1 yıl önce
Burdan sayın Cumhur Başkanınımiz a sesleniyorum çiraklarinda sesini duyun artık bizleri nitelikli dolandırmış oldunuz okul deyip meslek deyim bizleri çocuk yaşta calistirdiniz
BEĞENME
0
CEVAPLA
B
Burcu hurdogan 1 yıl önce
Stajerken eşşek gibi çalıştım sigorta başlangıcı sayılmak zorunda kimse kusura bakmasın..sabah 9 akşam 17.00 çalıştık haksızlık bu.
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Fuat Aydoğdu 1 yıl önce
@Burcu hurdogan bencede sayılsın haftanın bir gün okulda 5gün çalışma hemde saat belli değil eşşek gibi çalıştım
BEĞENME
0
M
Murat SONER 1 yıl önce
Ya emekli olacağız,yada köle...hadi hayırlısı inşallah Staj HAK tır ( sadece avukat Lara ve doktorlara değil)
BEĞENME
0
CEVAPLA
E
Erol karakaş 1 yıl önce
Benimde 95 yılından çıraklık eğitimden girişim var ama şuanda sayılmıyor mağdurum bununla ilgili yasa veya kanun çıkartılmasını istiyorum yetkililere burdan sesleniyorum sesimizi duyun lütfen, yoksa 60.yaşını beklemek zorundayım yaşım 43.
BEĞENME
0
CEVAPLA