"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2295 %-0.11
36,9786 %-0.07
2.278.951 %-0.836
3.015,09 -0,42
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Ehliyet Affı'nda son durum ne? CHP'den Meclis'e öneri

Ehliyet Affı'nda son durum ne? CHP'den Meclis'e öneri

Ehliyet affı mağdurları gözünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek olan talimata dikti. Son durum ne?

Meclis'in gündeminden düşmeyen konulardan olan Ehliyet Affı, vatandaşların dört gözle beklediği açıklanması beklenen konular arasında ilk sırada yerini koruyor. Mağdurlar çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetlerine el koydururken 3 milyon insan ehliyet affının çıkmasını bekliyor.

MİLYONLARCA VATANDAŞ EHLİYET AFFI BEKLİYOR

1 milyonu aşkın vatandaşın dahil olduğu  "Sayın devlet büyüklerimiz hatalıyız affedin" yazılarıyla sosyal medya platformlarından her gün gündem olmaya devam ediyorlar. Şoför yaptıkları hatalardan pişman olduklarını belirtirerek bu kimseye zarar vermediklerini kazaya karismayan 1 milyon şoförün ehliyet affı istediklerini vurguluyorlar. Sürecin gecikmesi ailelerin geçinememesine yol açarken kendilerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini, vatandaşın zorlu ekonomik şartlarda geçinemediklerini dile getiriyorlar.

Şu an işsiz olan mağdurlar hem ekonomik açıdan hem de mental açıdan problemler yaşıyor. çeşitl problemler yaşayan vatandaşların en büyük sorunlarından birisisi ise sürücü belgeleri olmadıkları için trafikte yer alamayıp, çalıştıkları yerlerde araç kullanamıyorlar. Bu durum ailelerine bakamamalarına ve geç emekli olmalarına sebep oluyor.

CHP'DEN MECLİS'E TEKLİFİNİ SUNDU

Trafik kurallarına uymayan, alkollü araç kullanma, hatalı sollama gibi husularda trafik ekipleri ehliyetlere el koyuyor. Birçok siyaset otoritesinin gündemine gelen ehliyet affı konusu meclisin gündeminde önemli konuların başında geliyor.

Sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlara yönelik CHP çözüm önerisini Meclis'e sundu. Trafikte ihlal yapan sürücülerin belirli bir miktar para ödendikten sonra ehliyetlerinin tekrar geri verilmesi için birçok millet vekili kanadındaki yetkili isimler konunnun çözülmesi için Meclis'te konuşma yapmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *