"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2505 %0.09
37,0850 %0.16
2.299.274 %-1.761
3.009,40 0,57
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Enerji işçileri ücret eşitsizliğine karşı ses yükseltti: Adalet istiyoruz!

Enerji işçileri ücret eşitsizliğine karşı ses yükseltti: Adalet istiyoruz!

Türk-İş'in Türkiye genelindeki üyeleri, kamu kesiminde yaşanan ücret dengesizliğine dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Samsun Altınkaya HES çalışanları da eyleme katılarak, enerji işçilerinin düşük ücretlerine karşı acil çözüm talep etti.

Türk-İş'in Türkiye genelindeki tüm işyerlerinde düzenlenen basın açıklamasına, Samsun Altınkaya HES çalışanları Tes-İş Sendikası üyeleri de katıldı. TES-İŞ sendikası Samsun Altınkaya HES Baş Temsilcisi Kenan İşman ve temsilci Salih Demir, kamu kesimindeki ücret dengesizliğine dikkat çekti.

İşman, "Kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde yaşanan sıkıntılar malum. 2023 yılı Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamındaki toplu iş sözleşmelerinin başlangıç tarihleri farklılık gösteriyor. Enflasyonun yüksek olduğu bu dönemde, sözleşme başlangıç tarihleri arasındaki bir aylık fark bile ücret zammı açısından sorun yaratıyor. Bu durum iş yerlerinde huzursuzluk doğurmakta ve çalışma barışını tehdit ediyor" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 09 25 At 11.50.44 (1)

Ayrıca, Enerji sektörünün stratejik önemine vurgu yapan İşman, "Enerjiyi sağlayan, zorlu koşullarda çalışan kamu enerji işçilerinin ücretleri, diğer kamu çalışanlarına göre oldukça düşük. Bu adaletsiz durumun gözden geçirilmesini ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından, çalışanlar iş yerlerine gitmek üzere ayrıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *