"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Şiddetli yağmur
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
34,5467 %0.18
36,0147 %-0.62
3.394.693 %0.214
3.005,46 1,47
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri EYT'de tüm hesaplar değişti: 5 bin primle tablo! 94, 95, 96, 99, 2000 ve 2002

EYT'de tüm hesaplar değişti: 5 bin primle tablo! 94, 95, 96, 99, 2000 ve 2002

EYT'liler için son viraja girilmiş durumda. Aralık ayında gözler Vedat Bilgin'e çevrilirken prim ve yılını tamamlamış olan eksiklerini hallettikleri takdirde emekli olabilecek. İşte 25+ 5.000 primle emeklilik tablosu...

Geçtiğimiz günlerde EYT ile ilgil Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıklama yapmıştı. Düzenlemenin Aralık ayında Meclis'e sunulacağını ve 1 buçuk milyon kişinin bu düzenlemeden faydalanacağını açıklamıştı. 

5 YILLIK SÜREYE DİKKAT!

EYT'lilerin eksik primlerini tamamlamaları için birçok yöntem bulunuyor. Bunlardan biri de hizmet tespit davası. Geçmişte sigortasız çalışanlar ya da primleri yatırılmayanlar bu yola başvurabiliyor.

Hizmet tespit davalarında 5 yıllık hak düşürücü süre bulunuyor. Sigorta yapılıp primlerin yatırılmadığı ya da müfettiş incelemesi ile delillendirilen durumlarda bu süre işlemiyor.

Ayrıca sigortasız çalıştırıldığı işyerinde daha sonra sigorta yapılan işçiler de 5 yıllık süreye bakmadan geriye doğru tescil davası açabiliyor. Hizmet tespit davalarında çalışılan dönemle ilgili deliller çok önem kazanıyor.

EN KOLAY YOL BORÇLANMA

Yıl şartını tamamlayıp prim günü eksiği olanlar eğer şartları sağlıyorsa borçlanma da yapabiliyor. Borçlanma imkanı sadece askerlik ve doğumlarla sınırlı değil.

Doktora veya uzmanlık öğrenim dönemi, avukatlık stajı, yurt dışındaki görev, grev ve lokavtta geçen süreler de borçlanılabiliyor. Gurbetçiler de yurt dışı borçlanması yapabiliyor.

Sigortalı olmadan önceki askerlik, avukatlık stajı gibi süreler için borçlanma yapılması başlangıç tarihini de geriye çekiyor. Ayrıca stajdan sonra doğum yapan anneler de bu süreleri borçlanabiliyor. (Kaynak:Takvim)

Yorumlar
G
Gökmen Tepe 1 yıl önce
Bu kanun tüm stajyerleri kapsamalıdır ayrımcılık yapılmadan bukadarınada pes ayıp
BEĞENME
0
CEVAPLA
Y
Yasemin 1 yıl önce
Merhaba 1983 doğumluyum 1997 de işe başladım çalışan olarak sigortam tam ödendi şuan 7600 pirimim var emekli olabiliyormuyum teşekkürler
BEĞENME
0
CEVAPLA
U
Uzman 1 yıl önce
@Yasemin 83doğumlu ve 97 iş başı.14 yaşındaki iş başı sigorta başlangıcı için yeterli değil diye biliyorum.16 yaşında ağır ve tehlikeli olmayan işlerde olmayan işler için çıraklık sigortası gün ve yıl olarak 16 yaşında geçerli olduğunu sanıyorum.16 yaşınızda 99 yılı oluyor eğer söylediğiniz gibi sigortanız var ise EYT li olabilir .
BEĞENME
0
A
Alp Avcioglu 1 yıl önce
26 08 1988 sgk girişim var 7500 günüm var 01 09 1973 doğumluyum emekli olabilirmiyim
BEĞENME
0
CEVAPLA
N
Nurdan karademir 1 yıl önce
96 ve 97 yılında staj yaptım staj sigortası sadece sağlıktan yaralanabiliyorduk bu sigortası girişi olarak sayılacak mı geriye dönük borçlanma yapabiliyormuyum 6yildr sigortalı çalışıyorum ne kadar günle emekli olurum
BEĞENME
0
CEVAPLA
F
Ferdi Sahin 1 yıl önce
Stajerlikte haksızlık ve adaletsizlik var doktor veya avukat borclanabilirken diğerlerine neden böyle bı imkan tanınmıyor adalet istiyoruz..
BEĞENME
0
CEVAPLA