"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2680 %0.01
37,0471 %0.06
2.305.815 %0.933
3.023,96 -0,13
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri EYTFED Başkanı Gönül Özüpak: Sona yaklaştığımızı da biliyoruz!

EYTFED Başkanı Gönül Özüpak: Sona yaklaştığımızı da biliyoruz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, bir TV programına katılarak EYT hakkında açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu (EYTFED) Başkanı Gönül Boran Özüpak, TGRT Haber adlı televizyon kanalında yayınlanan Gün Başlıyor isimli programın konuğu oldu. EYT sorununun seçimden önce çözülmesi gerektiğini söyleyen Özüpak, şu açıklamalarda bulundu: 

“Bizden istenileni artık 3. tura dönüyoruz. Pirim gün sayımızı katladık, vergilerimizi yatırdık. Bize maliyet olarak gelmesinler. Anayasal hakkımız olan emekliliğimizi istiyoruz. Mağduriyetimiz giderek artıyor. Hem emekli olamıyoruz hem de yaştan dolayı pek çok insan iş bulamıyor. Bu insanların evlerinin geçimini sağlaması gerekiyor, sağlık sigortasından bile aylık 150 TL ödemeden faydalanamıyoruz. Hem psikolojik hem maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz. Aileler parçalanıyor. Bu bizim anamızın ak sütü gibi helaldir, sadece bunu istiyoruz.”

“Siyasetin zemini bizim çözüm merciimizdir. Hükümetimiz, sayın Cumhurbaşkanımız çözecek. Eğer ki bir ayrı gayrı durumu varsa yine ortak bir yol bulunarak çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Parçalanıyoruz, yaşamıyoruz, nefes alamıyoruz. Muhalefet partilerinin desteği sonuna kadar devam edecek”

Özüpak'tan çözüm önerisi

“4447 sayılı Kanunun geriye aleyhte işletilme maddesinin kaldırılmasının iptali bizim ana sorunlarımızı çözecektir. Ayrıca diğer yavru sorunlar dediğimiz sağlık sigortası, mesai gibi sorunları da çözecek. Pirim gün sayısını doldurmayan arkadaşlar var, sigorta numarası almış ama emekliliği 2000 yılı sonrası başlayan arkadaşlar var, 25 yılını doldurmamış olan arkadaşlar var. Hemen emekli olacak EYT’li sayımız 750 bin ile 1 milyon arasında. Yaklaşık 5 milyona yakınız ancak hane olarak düşündüğümüzde bu durumdan etkilenen insan sayısı 20 milyon. Çözümsüz değiliz ama yeter ki finansal sorun olarak bakılmayalım.”

''Bir sona yaklaştığımızı da biliyoruz''


''Olumlu ya da olumsuz şu ana kadar bir şeyimiz olmadı. Umutluyuz. Asla umutsuz da değiliz. Çünkü çok uğraşıldı bu mücadele için. Ve bir sona yaklaştığımızı da biliyoruz. Neden derseniz, her seçim döneminde bizler gündem olmaya devam ediyoruz. Raflardan iniyoruz ve 22 yıldır devam eden bu mağduriyetin de herhalde ki zamanı bu zaman mı diye de beklediğimiz süreçte sonuna kadar da mücadele ediyoruz. Bir de şunu söylemek istiyorum: Bizler geldiğimiz yaş aralığında artık oyalanacak safhayı o kadar çok geçtik ki. Hepimiz torun torba sahibi olduk. Bir anlamda bize söz değil, tamamen icraat gerektiğinin altını önemle vurgulamak istiyoruz. Sizin sorununuzu çözücez de 2023 sonrası, 2025 sonrası... Bir süre zarfı da asla bizi kesecek bir çözüm önerileri de olmayacaktır. Eğer ki iktidara talip bir muhalefet partisi bizi çözecekse iktidar olduğu zaman bunun acilen çözümlenmesi lazım. Eğer hükümetimiz biz bunu çözücez diyorsa bunu seçim öncesi yapması lazım diye de özellikle belirtmek istiyorum.''

İlginizi çekebilir

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *