"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2932 %0.06
37,0296 %0.02
2.284.095 %-1.223
2.994,16 -1,12
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Fransa, Hakan Fidan'ı Konuşuyor

Fransa, Hakan Fidan'ı Konuşuyor

Fransa'nın Le Monde gazetesinde yayınlanan Hakan Fidan analizi dikkat çekti.

MİT Müsteşarlığı görevinin ardından Dış İşleri Bakanlığı'na atanan Hakan Fidan, Batı'nın gündeminden düşmüyor.

Fransa'nın Le Monde gazetesinde, Dışişleri Bakanlığına atanan Hakan Fidan'ın analizi yapıldı. Mit müsteşarlığı görevindeki başarılarından ötürü adını sık sık duyduğumuz fakat kendisiyle ilgili hiçbir bilgiye sahip olmadığımız Hakan Fidan uluslararası basında da merak konusu olmaya devam ediyor.

Le Monde “Türkiye’de diplomasinin yeni başkanı, siyasetin gizemli prensi Hakan Fidan” başlığı ile yayınladığı analizinde Fidan'ı Türkiye'nin kara kutusu olarak adlandırıyor.

Fidan'ın Mit Müsteşarlığı görevinde Ortadoğu ile olan adımlarının altını çizen gazete "İstihbarat başkanı olarak Hakan Fidan, Ortadoğu'nun yakıcı meselelerini ele aldı. Mısır ve Suudi Arabistan ile ilişkilerin yeniden başlamasına zemin hazırlayan oydu. O, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova üzerinden yeniden bağlantı kurmaya çalıştığı Libya ve Suriye ile müzakerelere öncülük eden şimdiki selefi Çavuşoğlu'ndan çok daha fazla" dedi.

Fidan'ı Erdoğan'dan sonraki en güçlü lider olarak atfeden Le Monde; "İstihbarat teşkilatının eski başkanı, Erdoğan'ın temel işlerinin uygulayıcısıydı. En güçlü siyasi lider olarak sunuldu. Cumhurbaşkanı'nın muhtemel halefi olarak görülüyor. Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçildiğinde, onu Dışişleri Bakanlığı'nın başına getirdi. Adı, ilgi odağı haline geldi ve karar sürpriz değildi" değerlendirmesinde bulundu.

Fidan’ın az konuştuğundan bahseden ama MİT’teki işlerinin ses getirdiğini yazan gazete “Bugün Türk diplomasisi başkanı Hakan Fidan hiçbir zaman fazla konuşmadı ama Türk istihbarat teşkilatı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başına geçtiğinde sesi hiç azalmadı.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *