"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
34,2571 %-0.01
37,0207 %0.04
2.306.000 %-0.698
3.030,79 0,09
Ara
İşçi Haber İşçi Haberleri Genel af yasası ve ceza indirimi son durum!

Genel af yasası ve ceza indirimi son durum!

Mahkûm ve aileleri tarafından genel af ve ceza indirimi büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Genel af yasası  son durum vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

2023 GENEL AF YASASI ÇIKTI MI, ÇIKACAK MI, MAHKUMLARA AF GELECEK Mİ,?

Hapishanelerde tutuklu bulunanlara yönelik genel af konusu gündemdeki yerini koruyor. Mahkum yakınları gelebilecek genel bir af beklentisi içinde.

Hal böyle olunca konu, AK Parti MKYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçen parti sözcüsü Ömer Çelik'e soruldu.

Ömer Çelik ise şimdiye kadar böyle bir konunun parti MKYK'sında ya da MYK'da gündeme gelmediğini söyledi.

Çelik konuyla ilgili, "Genel af tartışması MKYK'da şimdiye kadar gündeme gelmedi." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AF YASASI AÇIKLAMASI!

Kalın yaptığı açıklamada, 'Af konusu gündeme gelmedi. Adalet Bakanımızın bugün yaptığı sunumda yoktu. TBMM çatısı altında değerlendirebilirler. Bugün vatandaşın daha etkin ve kısa sürede yargıda netice almasını sağlayacak düzenlemeler gündemdeydi. Emeklilikte yaşa takılanlar da gündeme gelmedi." ifadelerine yer verdi.,

"ÜLKENİN YÜZDE 90’I ADLİYENİN ETRAFINDA DÖNÜYOR"

Geçtiğimiz günlerde toplumda bir af talebi olduğunu dile getiren MAK Araştırma  Başkanı Mehmet Ali Kulat "Af talebi olan binlerce kişi sosyal medyaya yazmış. Cezaevlerinde bugün itibariyle yaklaşık 350 bin civarında insan var. Şartlı tahliyeden yararlanan insanların sayısı, pandemiden dolayı izinli olanların sayısını toplayınca milyonları bulunuyor. 7,5 milyon devam eden ceza dosyası var. Ülkenin yüzde 90’ı adliye etrafında dönüyor. İcralık olan, bankalarla cebelleşen insanları da anlatmıyorum. Ortada ciddi bir adaletsizlik problemi var. Biten davaların bitme süreçlerine bakınca bu sorunlar daha da artıyor." ifadelerini kullanmıştı.

UYUŞTURUCU MADDE TİCARETİ SUÇU CEZASININ ALT SINIRI 15 YILA ÇIKARILDI

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 188'inci maddesinin 4. fıkrası kapsamına "sentetik katinon ve türevleri, sentetik opioid ve türevleri ile amfetamin ve türevleri" de dahil edildi. Böylelikle bu maddelerin imal, ithal, ihraç ve ticaretine ilişkin suçların cezaları yarı oranında artırıldı. Bu kapsamda örneğin anılan uyuşturucu maddelerin ticaretine ilişkin suçun cezasının alt sınırı 10 yıldan 15 yıla çıkarıldı.

Uyuşturucu madde kullananlar hakkında uygulanacak tedavi veya denetimli serbestlik tedbiri sürecinin daha etkin işletilebilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda, tedavi ve/veya denetimli serbestlik tedbirlerine ilişkin uzatma süresi, 1 yıldan 2 yıla çıkarılmakta ve şüphelinin daha uzun süre tedavi ve/veya denetim altında tutulması sağlanacak.

Cumhuriyet savcısının, erteleme süresi içinde uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığını tespit etmesi için şüpheliyi yılda en az 2 kez ilgili kuruma sevk etmesi zorunlu hale getirildi. Cumhuriyet savcısı tarafından şüpheli hakkında verilen erteleme kararının kolluk birimlerine bildirilmesi sağlanacak.

Binlerce mahkum ve mahkum yakınları sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşım yaparak af talep ediyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *